HírekReceptek

10-ből 9 háziasszony nem is ismeri a borsófőzelék valódi titkát

A borsófőzelék titka

A borsófőzelék nem az a fajta étel, amivel szívesen vesződsznek. A legtöbb ember közömbösen viszonyul hozzá, de ha van egy család apraja-nagyja, aki egyszerűen imádja. Azonban kisebb trükköket is lehet alkalmazni, amikkel már-már lehetetlen elrontani, és az ízek is egészen a mennyei szinteket fogják elérni.

Zöldborsófőzelék (4 személyre számítva)

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó (fejtve), 3 dkg vaj, só, 1 leveskocka, 1 nagy csokor petrezselyem zöldje, kb. 6-7 dl tej, kb. 3-4 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A kifejtett borsót a vajon, rövid ideig pároljuk, kevés, kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, sózzuk és lefedve puhára főzzük.

Mire a borsó megpuhul, a lé már elfőtt, a keményítővel megszórjuk, és kevés tejjel felengedjük, annyi tejet adjunk hozzá, hogy a kellő állagot elérjük (mindenki aszerint, hogy szereti: sűrűbben, vagy inkább hígabban…). Majd ízesítjük a leveskockával, sózzuk, ha kell. Lassan forraljuk. Ha készre ért, már csak tálalni kell.

A tálalásnál sült, “kakastaréj” virslit vagy tükörtojást adhatunk mellé.

Egészségünkre!

Tipp: ha a főzelék kész, a végén érdemes belekeverni egy tojás sárgáját. Ez nem csak szép színt, de krémes állagot is ad az ételnek. Érdemes kipróbálni!

Liszttel is ugyanúgy elkészíthető.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET