Hasznos

10 csodás tipp ételfajtákkal, ami új perspektívákat nyit meg előtted

Eldönteni, hogy melyik az a több mint 2000 különböző fajta gyümölcs, amit még nem ismerünk, nem könnyű feladat. Sok van láthatóan és mégis rejtve van a kedvenc gyümölcseinbbel kapcsolatban. Mutatunk pár trükköt, amivel könnyebbé teheted a konyhai munkádat.

1. Az eper életciklusa olyan gyönyörű.

Az eper élete apró magként kezdődik, amit télen vagy tavasszal ültetünk el. A hajtások, néhány hónap elteltével láthatóvá válnak kora ősszel. Az ültetés utáni 2-3 évben a növény legfejlettebb állapotában üzemel, túláradnak az epertermések. Kb. 3 év elteltével elpusztul, ekkor újra, új magokat kell elültetni.

2. Ez az útmutató segíthet neked.

Kekszen készítése közben minusz vagy plusz liszt, meglepő szódabikarbóna mennyiség, vagy további hiányosságok merülhetnek fel. A legmeghatározóbb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy megfeledkeznek a tesszta hűtéséről, ezáltal a keksz széttart.

3. Válogasd ki a tökéletes dinnyét.

Az érett dinnyén általában megtalálható, a földhöz való érintkezés jegyeként a sárgás folt. A szára pedig szinte elpattanhatóan száraz, sötétsárga vagy kifakult barnás.

4. Így vágd fel a limonádéd alapját.

A lime felvágása külön tudomány. Vetíthető klasszikus félbevágás helyett, háromrészre darabolhatod. Így több léhez jutsz hozzá.

5. Mit is készítesz elő, amikor Nutellát vásárolsz?

A kenhető kakaós mogyorókrém a világ egyik kedvenc desszertje, számos márka forgalmazza a saját verzióját. Viszont az élvonalbeli márkák között kevesebb az igazi csokoládé, viszont pálmaolaj és cukor annál több.

6. Megfelelő mennyiségű víz a rizsfőzéshez.

Egy ujjpercre lesz szükséged ehhez a méréshez. Szó szerint. Mosd át a rizst, ahogy szoktad, majd a képen látható módon állapítsd meg a rizs mennyiségét és a ráöntött víz mennyiségét.

7. Ismerd fel, mennyire átsütve szereted a húst.

Az étteremben történő rendelés előtt tudnod kell, mennyire szereted átsütve a húst. A bleu a tradicionális francia módszert követi, ahol a hideg húst magas hőmérsékleten sütik rövid időn át. Továbbá van a rare (véreset), a medium (közepesen átsült) és a well done (jól átsült) stílus, illetve közöttük a medium rare és a medium well lehetőségek.

8. Így válogatsz ki elmákat a legédesebb fajtából.

Rengeteg almafajta létezik. A kínálat széles skáláján vannak édes és nagyon zamatos, míg mások savanykásak. Mielőtt válogatnál elemezz és tájékozódj.

9. Van több fajta hagyma is.

A képen szereplő darabok a legismertebbek a hagymáknak ebben a hatalmas családjában. Mindegyik más és ízletes, így számtalan különböző ételekhez felhasználhatóak.

10. A sajttortát is lehet változatosan készíteni.

Világszerte a legnépszerűbb desszertek élvonalában szerény helyet foglal el, és sok országban a saját változatát készítik. A New York-i sajttorta például gőzbe kerül, amitől nagyon krémes. A japán sajttorta pedig olyan könnyű, mintha a felhőket fognád a kezedben. A baszk sajttortát sütik, melynek megsült kérge pedig extra textúrát kölcsönöznek tortának.

Nagy Alma

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET