A bögrés kefires piskóta, amely könnyű és finom, igazán sokoldalúan használható. Legyen szó spontán desszertről vagy egy elegáns összejövetel édességéről, ez a tészta mindig beválik. Önmagában a legalapvetőbb és azért pont ezért nagyszerű. Viszont bátran kiegészítheted idény gyümölcsökkel, lekvárral vagy dióval. Ha gyorsan kell dobni össze valami finomat, csak csurgathatsz rá lekvárt vagy csokiöntetet, és már viheted is az asztalra.
És képzeld, ezt a tésztát bogyós gyümölcsökkel egyszerűen isteni!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1,5 bögre olaj
- 4 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 2 zacskó sütőpor
- 2 kefir (joghurttal is finom)
Elkészítés:
A hozzávalókat a kefires pohárral mérheted ki. Az első lépés, hogy habosra verd a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármilyen gyümölcsöt beledobálhatunk a tésztába. Én most meggyel készítettem.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt kész van a piskóta.
Ha kakaós változatot szeretnél, akkor a liszt hozzáadásánál ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport is a tésztába keverhetsz.