EgészségHírek

12 egyszerű, de hatalmas hatású módszer! Így csökkentheted a mellrák kialakulásának esélyét 90%-ig!

A mellrák a nők körében az egyik leggyakrabban előforduló betegség, az esetek körülbelül 10%-a genetikailag meghatározott, a maradék 90% pedig környezeti tényezők és életmód miatt jelenik meg.

Nemrég végzett kutatások szerint a rákos megbetegedések kockázatát jelentősen csökkenteni tudjuk azzal, ha távol tartjuk magunkat bizonyos vegyi anyagoktól, melyek a napi használatú termékeinkben találhatóak.

Mellrákot előidéző vegyi anyagok hosszú listája

A metil-eugenolot peszticidekben és feldolgozott élelmiszerekben találjuk.

A gyúlésgátlók, poliésztergyanták, műanyag polimerek és a merev poliuretán habok számos káros összetevőt rejtenek.

Az akrilamidot chipsekben és dohányfüstben lehet felkutatni.

Aromás aminokat poliuretánban, peszticidekben és azo színezékekben találunk.

A benzolt dohányfüstben, festékeltávolítókban, festékekben, tömítőanyagokban, bevonatokban, üzemanyagokban és motorolajokban találjuk meg.

A halogénezett szerves oldószereket aeroszol hajtóanyagokban, növényvédőszerekben, élelmiszer-feldolgozás során, benzinadalékokban és festék-és folteltávolító szerekben találjuk.

Etilén (EtO) és propilén-oxid (PO).

1,3-butadién cserje a cigarettafüstben, kipufogógázban, benzingőzökben és az ipari létesítmények által kibocsátott szennyezőanyagokban található.

Hormon tartalmú készítmények és nem hormonális gyógyszerek, amelyek hormon aktivitással bírnak.

Az MX az ivóvíz fertőtlenítése során keletkező genotoxikus melléktermékek egyike.

A PFOA – perfluoro-oktánsav a szőnyegekben, bútorokban, antistatikus bevonatban található.

A Nitro-PAH-k a levegő szennyezésből származnak.

Az PAH-k (policiklusos aromás szénhidrogének): dohányfüst, levegő szennyezés és elszenesedett ételekben.

Ochratoxin A (természetes mikotoxin): gabonák és sertéshús kontaminálódhat vele.

Sztirol: élelmiszerek, amelyek polisztirollal érintkeztek.

Ösztrogén aktivitással rendelkező anyagok

A dezodorokban és számos kozmetikai termékben használt parabének, valamint az alumínium-klorid molekuláris változásokat okoznak a rákos sejtekben.

12 lépés a mellrák megelőzésében

1. Teljes mértékben kerüljük el a cukrot, a feldolgozott és a gabonaalapú élelmiszereket.

2. Határozzunk meg egy egészséges korlátot a fehérjebevitelnek. Fogyasszunk több egészséges zsírt: bio tojást, avokádót, kókuszolajat, olajos magvakat, dióféléket és tengeri halakat.

3. Mindennap fogyasszunk természetes A-vitamin forrásokat, mint a bio tojássárgája, nyers vaj, marhahús vagy csirkemáj.

4. A jód hiánya hozzájárulhat a mellrák kialakulásához, ezért fogyasszunk jód gazdag ételeket.

5. Gondoskodjunk a bélflóra egészségéről, fogyasszunk probiotikumokat vagy természetesen fermentált élelmiszereket.

6. Kerüljük a genetikailag módosított élelmiszerek fogyasztását.

7. Ügyeljünk arra, hogy a húsokat ne hagyjuk megégni.

8. Fogyasszunk fermentált szójatermékeket.

9. Igyunk minden nap természetes zöldséglevet, amit frissen készítettünk el.

10. Közvetlen étrendünkbe a zöld levélzöldségeket, zöld fűszernövényeket és gyógynövényeket.

11. Rendkívül hatékony fegyver a mellrák megelőzésében a kurkuma.

12. Csökkentsük minimálisra az alkoholfogyasztást.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET