Hihetetlenül finom sütemény, mely pillanatok alatt elkészül! A kókusz és a rum ideális kombináció, a csokoládés réteg pedig igazán különlegessé teszi ezt a fantasztikus édességet.
Hozzávalók:
A laphoz:
– 6 fehérje
– 30 dkg cukor
– 35 dkg kókuszreszelék
A csokis réteghez:
– 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
– 2 evőkanál cukor
– 10 dkg étcsokoládé
– 4 evőkanál habtejszín
A krémhez:
– 5 dl habtejszín
– 2 evőkanál cukor
– 3 evőkanál rum aroma
– 1 vanília rúd belső része
A tetejére:
– 5 dkg csokoládéreszelék
– 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéből cukorral kemény habot verünk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és egy sütőformába simítjuk. Ezt követően 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Vigyázzunk, mert könnyedén megég! Ha a teteje aranyszínűre vált, kivesszük a lapot. A csokoládét apró darabokra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzáadjuk a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően a kókuszos lap tetejére kenjük. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre kenjük. Ezután megszórjuk csokoládéreszelékkel és kókusszal. Legalább 2 órán keresztül hűtjük, majd óvatosan felszeleteljük. A kókuszos lap nagyon törékeny, úgyhogy finoman bánjunk vele!