Hasznos

14 elmés módszer, hogy megelevenítsd az unalmas falakat

Hihetetlenül finom sütemény, mely pillanatok alatt elkészül! A kókusz és a rum ideális kombináció, a csokoládés réteg pedig igazán különlegessé teszi ezt a fantasztikus édességet.

Rumos kókusztorta

Hozzávalók:

A laphoz:

– 6 fehérje

– 30 dkg cukor

– 35 dkg kókuszreszelék

A csokis réteghez:

– 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

– 2 evőkanál cukor

– 10 dkg étcsokoládé

– 4 evőkanál habtejszín

A krémhez:

– 5 dl habtejszín

– 2 evőkanál cukor

– 3 evőkanál rum aroma

– 1 vanília rúd belső része

A tetejére:

– 5 dkg csokoládéreszelék

– 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásfehérjéből cukorral kemény habot verünk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és egy sütőformába simítjuk. Ezt követően 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Vigyázzunk, mert könnyedén megég! Ha a teteje aranyszínűre vált, kivesszük a lapot. A csokoládét apró darabokra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzáadjuk a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően a kókuszos lap tetejére kenjük. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre kenjük. Ezután megszórjuk csokoládéreszelékkel és kókusszal. Legalább 2 órán keresztül hűtjük, majd óvatosan felszeleteljük. A kókuszos lap nagyon törékeny, úgyhogy finoman bánjunk vele!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET