Hozzávalók:
Tészta:
– 500 g ananász konzerv levével együtt botmixerrel összeturmixolva
– 200 g porcukor
– 220 g liszt
– 2 tk szódabikarbóna
– 8 g sütőpor
– 2 tojás
Krém:
– 100 g natúr vajkrém
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1/2 csomag vaníliás puding elkészítve kb 2 dl tejjel
– 1 ek rum
– ízlés szerint 3 ek porcukor (édes szájúaknak lehet több is)
Elkészítése:
Elsőnek a pudingot készítjük el. Kb 20 g pudingpor, 2 dl tej és egy evőkanál cukor az alap. Ha besűrűsödött, hagyd kihűlni.
A tésztához hozzávalóit robotgéppel sima tésztává keverjük, majd sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük. Elég folyós lesz, kapcsos tortaforma szóba se jöhet! Az én tepsim mérete 30*20 cm-es. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 30 percet. A lényeg, hogy szépen felemelkedjen és átsüljön. Rugalmas, kicsit ragadós tésztát kapunk, ami a sütőből kivéve össze is fog esni, de ez nem baj.
A krém hozzávalóit összekeverjük, de a puding miatt sanszos, hogy csomós lesz. Ez ellen botmixerrel tehetünk. Én egy pici kemény habbá vert habtejszínnel kevertem el a kapott krémet, agyis forgattam össze a kettőt egészen pontosan (picit folyós lett, de egyébként stabilabbnak kellene lennie, csak a pudingpor volt más a megszokottnál és meglódult a kezem a tej mérésekor is).
Ezt a krémet tettem az előre, 15 négyzetre vágott tészta tetejére. Mindet megszórtam durvára vágott dióval és csokit reszeltem rá.
Ezeket láttad már?
- Egész télen nem kell gyömbért vennem, mert minden nyáron így termesztek magamnak végtelen mennyiségűt!
- A nagyimtól tanultam a családi receptet: Mióta ezzel öntözöm a növényeimet, minden szomszéd irigykedve jön át
- Milyen praktikus! Már régóta alufóliát használok, de ez a nyolc tipp még nekem is új volt