Hasznos

16 ügyes tárolási ötletek, melyek helyet spórolnak otthon

Szelet.

Hozzávalók:

Tészta:

– 500 g ananász konzerv levével együtt botmixerrel összeturmixolva

– 200 g porcukor

– 220 g liszt

– 2 tk szódabikarbóna

– 8 g sütőpor

– 2 tojás

Krém:

– 100 g natúr vajkrém

– 1 csomag vaníliás cukor

– 1/2 csomag vaníliás puding elkészítve kb 2 dl tejjel

– 1 ek rum

– ízlés szerint 3 ek porcukor (édes szájúaknak lehet több is)

Elkészítése:

Elsőnek a pudingot készítjük el. Kb 20 g pudingpor, 2 dl tej és egy evőkanál cukor az alap. Ha besűrűsödött, hagyd kihűlni.

A tésztához hozzávalóit robotgéppel sima tésztává keverjük, majd sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük. Elég folyós lesz, kapcsos tortaforma szóba se jöhet! Az én tepsim mérete 30*20 cm-es. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 30 percet. A lényeg, hogy szépen felemelkedjen és átsüljön. Rugalmas, kicsit ragadós tésztát kapunk, ami a sütőből kivéve össze is fog esni, de ez nem baj.

A krém hozzávalóit összekeverjük, de a puding miatt sanszos, hogy csomós lesz. Ez ellen botmixerrel tehetünk. Én egy pici kemény habbá vert habtejszínnel kevertem el a kapott krémet, agyis forgattam össze a kettőt egészen pontosan (picit folyós lett, de egyébként stabilabbnak kellene lennie, csak a pudingpor volt más a megszokottnál és meglódult a kezem a tej mérésekor is).

Ezt a krémet tettem az előre, 15 négyzetre vágott tészta tetejére. Mindet megszórtam durvára vágott dióval és csokit reszeltem rá.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET