A következők a szükséges hozzávalók:
A piskótához:
– 5 db tojás
– 5 ek cukor
– 3,5 evőkanál finomliszt
– 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
– 0.5 csomag sütőpor
– 1 csipet só
A krémhez:
– 250 g mascarpone
– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 5 dl tej
– 4 ek cukor
– 3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
A csokiöntethez:
– 1 cs főzős csokiöntet por
– 3.5 dl tej
– 2 ek rum
– 2 ek cukor
Végül:
– rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács
A recept könnyű elkészítése a következő:
A piskótát a szokásos módon készítjük el. Amikor kihűlt, nagyjából 2x2cm-es kockákra vágjuk.
A csokiöntetet a csomagoláson található utasítások szerint elveszítjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 ek rumot – ízlés szerint.
1-2 dl hideg tejjel összekeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, miközben a többi tejet felmelegítjük. Amikor eléri a forráspontot, hozzáadjuk a keveréket, és folyamatosan kevergetve főzzük készre. Amikor egy kicsit kihűlt, belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.
Ezt követően rétegezni kezdjük: krém, piskóta kocka, rumba áztatott meggy, csokiöntet… és így tovább!
A tetejére krémet teszünk. Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.