Hasznos

19 praktikus, helytakarékos ágytrend, ami minden hálószobát kitűnően kihasznál

Desszert

A következők a szükséges hozzávalók:

A piskótához:

– 5 db tojás

– 5 ek cukor

– 3,5 evőkanál finomliszt

– 1.5 ek cukrozatlan kakaópor

– 0.5 csomag sütőpor

– 1 csipet só

A krémhez:

– 250 g mascarpone

– 1 csomag vaníliás pudingpor

– 5 dl tej

– 4 ek cukor

– 3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A csokiöntethez:

– 1 cs főzős csokiöntet por

– 3.5 dl tej

– 2 ek rum

– 2 ek cukor

Végül:

– rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács

A recept könnyű elkészítése a következő:

A piskótát a szokásos módon készítjük el. Amikor kihűlt, nagyjából 2x2cm-es kockákra vágjuk.

A csokiöntetet a csomagoláson található utasítások szerint elveszítjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 ek rumot – ízlés szerint.

1-2 dl hideg tejjel összekeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, miközben a többi tejet felmelegítjük. Amikor eléri a forráspontot, hozzáadjuk a keveréket, és folyamatosan kevergetve főzzük készre. Amikor egy kicsit kihűlt, belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.

Ezt követően rétegezni kezdjük: krém, piskóta kocka, rumba áztatott meggy, csokiöntet… és így tovább!

A tetejére krémet teszünk. Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET