Az otthon tér, ahol a szívünk van. Azonban nem csak a szívünk, hanem a kreativitásunk is ott lakozhat, és ez a cikk neked segít megtalálni az inspirationt, hogy álmaid otthonát megtervezd!
Hozzávalók:
– 5 narancs
– 18 babapiskóta (hosszúkás)
– 2 banán
Töltelékhez:
– 250 g túró
– 300 g natúr joghurt
– 6 ek porcukor
– 250 ml habtejszín
– 1 csomag vaníliás cukor
– 20 g zselatinpor
– 100 ml forró víz
Elkészítése:
A narancsokat meghámozzuk és 1 cm vastag karikákra vágjuk. Klímafoliával bélelünk ki egy tálat (2,5 literes tál ideális), majd az alját és oldalát kirakjuk a narancskarikákkal. Ezután készítjük el a túrós-joghurtos tölteléket.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral. A túrót összekeverjük a joghurttal és a porcukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
A zselatint feloldjuk 1 dl forró vízben, majd ezt is hozzákeverjük a töltelékhez.
Majd a piskótákat megmártjuk a narancslében, a töltelék egyharmadát a narancskarikára öntjük, erre helyezzük a megmártott piskótákat, a tetejét banánszeletekkel borítjuk, majd az egészet megismételjük.
Az utolsó réteg a sütemény alja lesz, ezt a töltelék harmadával és áztatott piskótával rakjuk ki, lezárjuk klímafoliával, és minimum 5 órára a hűtőbe helyezzük. Ha kellően lehűlt, a tányérra borítjuk a tálat és eltávolítjuk a foliát.