Hozzávalók:
– 0,5 kg vastag réteslap
– 30 dkg túró
– 250 ml víz
– 125 ml olaj
– csipetnyi só
Az elkészítés menete:
Az olajat vízzel és egy csipetnyi sóval kikeverjük. Ezt a folyadékot fogjuk felhasználni a réteslap meglocsolására az elkészítés során.
A réteslapot sorban külön-külön elterítjük. Egy tepsibe két réteslapot helyezünk úgy, hogy a lap széle kilógjon a tepsin túl, majd meglocsoljuk a korábban elkészített olajos folyadékkal.
Következő lépésként három további réteslapot fektetünk egymásra és meghajtogatva a tepsibe helyezünk, majd ezt is meglocsoljuk a víz-olaj keverékkel és megszórjuk a túróval. Az eljárást addig ismételjük, amíg a réteslap tart, azonban ügyeljünk arra, hogy az utolsó réteg réteslap legyen. Befejezésül a kilógó réteslapokat visszahajtjuk a tetejére, meglocsoljuk olajos vízzel és a sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.