EgészségÉletmódHírek

3 hiba a konyhában, amitől száraz lesz a hús

Sokan szeretünk főzni, de ha a hús rendre száraz és rágós lesz, az elronthatja az étkezés örömét. Apró dolgokon is múlhat, hogy a hús lédús és puha lesz, vagy kemény és száraz. Ha a következő hibákat elkerülöd, garantáltan finomabb és szaftosabb húsételeket készíthetsz.

Nem sózod be időben

A hús előre besózása fontos lépés, amit sokan kihagynak. Ha a sózás csak a sütés alatt vagy után történik, az ízek nem szívódnak fel teljesen, és a hús kiszárad. Sózd be a húst már fél órával a sütés előtt, hogy időt adj neki, hogy átpuhuljon és jól átjárja a fűszer.

Túl forró serpenyő

Az elterjedt tanács szerint a húst magas hőfokon kell sütni, hogy gyorsan megpiruljon. Azonban, ha túl forró a serpenyő, a külseje gyorsan kiszárad, míg belül nyers maradhat. A tökéletes állaghoz kezdd a sütést közepes hőfokon, és csak később emeld a hőt. Így a hús egyenletesen sül át és marad lédús.

Folyamatosan mozgatod

Sokan abban a hibában esnek, hogy a húst folyamatosan forgatják, mert félnek, hogy odakap. Ezzel azonban megakadályozzák, hogy a hús kérgesedjen és a levek benne maradjanak. Adj neki 3-4 percet az egyik oldalon, majd fordítsd meg, és hagyd a másikon is megpirulni.

Ha ezeket a gyakori hibákat elkerülöd, máris egy nagy lépést tettél a tökéletes szaftos húsételek felé!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Üdvözöllek, Csin Csilla vagyok, a Bikuci.hu írója. Szenvedélyesen érdekel a hírek világa és a különböző eseményekről való tájékoztatás. Célom, hogy naprakész információkkal lássam el az olvasókat és olyan tartalmakat hozzak létre, amelyek nemcsak…

EZ MÉG ÉRDEKELHET