Sokan szeretünk főzni, de ha a hús rendre száraz és rágós lesz, az elronthatja az étkezés örömét. Apró dolgokon is múlhat, hogy a hús lédús és puha lesz, vagy kemény és száraz. Ha a következő hibákat elkerülöd, garantáltan finomabb és szaftosabb húsételeket készíthetsz.
Nem sózod be időben
A hús előre besózása fontos lépés, amit sokan kihagynak. Ha a sózás csak a sütés alatt vagy után történik, az ízek nem szívódnak fel teljesen, és a hús kiszárad. Sózd be a húst már fél órával a sütés előtt, hogy időt adj neki, hogy átpuhuljon és jól átjárja a fűszer.
Túl forró serpenyő
Az elterjedt tanács szerint a húst magas hőfokon kell sütni, hogy gyorsan megpiruljon. Azonban, ha túl forró a serpenyő, a külseje gyorsan kiszárad, míg belül nyers maradhat. A tökéletes állaghoz kezdd a sütést közepes hőfokon, és csak később emeld a hőt. Így a hús egyenletesen sül át és marad lédús.
Folyamatosan mozgatod
Sokan abban a hibában esnek, hogy a húst folyamatosan forgatják, mert félnek, hogy odakap. Ezzel azonban megakadályozzák, hogy a hús kérgesedjen és a levek benne maradjanak. Adj neki 3-4 percet az egyik oldalon, majd fordítsd meg, és hagyd a másikon is megpirulni.
Ha ezeket a gyakori hibákat elkerülöd, máris egy nagy lépést tettél a tökéletes szaftos húsételek felé!