EgyébÉrdekességek, listák

10 mindennapi eszköz, amit talán rosszul használsz

Sok közismert tárgynak titkos funkciója van, amire esetleg nem is gondolnánk. Íme egy lista a leggyakoribb példákról, amelyek egy új nézőpontba helyezik a szemünk előtt lévő dolgokat.

1. A mosdókagyló túlfolyólyuk

eli

Valószínűleg minden otthonban megtalálható, és sokan nem tudják, mire szolgál. Az ilyen lyukak elsődleges célja a víztúlfolyás megakadályozása, másodszor pedig segít a levegő könnyebb kijutásában.

2. Fogpiszkálók barázdált vége

indi

Habár sokan gondolják úgy, hogy a fogpiszkálók barázdái csak díszelegnek, valójában a használt piszkáló támasztékaiként szolgálnak. Csak törjük le a véget, és már védve is van szánk az asztalhoz érés ellen!

3. Női biciklik

júli

Sokan azt hiszik, hogy az alacsonyabb vázas biciklik a rövidebb nők miatt vannak, de a valódi ok egészen más! Az ilyen vázas bringákat a szoknyát viselő nők számára tervezték, mivel korábban a hölgyek mindig szoknyát hordtak.

4. Sütő alatti fiókok

egér

Sokan serpenyőket és egyéb dolgokat tárolnak a sütőfiókban, de a valódi célja az, hogy az ételt melegen tartsa, amíg elkészülünk az étkezéssel.

5. Hátizsákokon lévő négyzetek

cheetah

Ezeket a négyzetes matricákat “lófüleknek” hívják, és az eredeti tervezés szerint a kiegészítők, mint például a zsinór, rögzítésére szolgáltak. Ma már sok márka vintage stílusjegyként használja azokat.

6. Cédrusfa szekrényfogasok

pingvin

A cédrusfa ruhaakasztók nem csak díszesnek néznek ki, hanem természetes molyriasztóként is működnek, megóvva ruháinkat a kellemetlen kártevőktől.

7. “F” és “J” billentyűk kiemelkedése

alig

Sok billentyűzeten van kiemelkedés az “F” és “J” gombokon, ami segítségünk lehet abban, hogy kellő gyorsasággal találjuk meg a keresett betűt gépelés közben – anélkül, hogy a billentyűzetet kellene néznünk.

8. Bakancs hurok

xenomorph

A hurok a bakancsod hátulján nem csak díszítés – a bakancsodat ráakasztva szellőzhetnek vagy száradhatnak a bakancsok, illetve túrázásnál azon keresztül vezetheted a cipőfűződet, hogy még biztonságosabb legyen a cipő.

9. Hátizsák sípja

dayton

Sok hátizsák, különösen a túrázáshoz gyártottak, mellpántjába beépített síppal rendelkeznek. A síp hasznos lehet vészhelyzet esetén, ha például sürgősen segítségre lenne szükségünk.

10. Az út melletti dübörgő csíkok

mozi

Az útpályákon található kiemelkedések nemcsak díszítésből vannak. Az ún. alvósávok használhatók a forgalmi sávok megkülönböztetésére is, és arra figyelmeztetik a vezetőket, ha letérnek a sávjukról.

Melyik titkos funkció lepett meg a legjobban? Van még olyan hétköznapi tárgy, amelynek rejtett használati módjáról szeretnél hallani?

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET