Életmód, egészségSztorik

Lili Reinhart: „Nincs szükséged tökéletes hasra” – hollywoodi szépségideálok és a testpozitivitás ütközőpontjában

A Met-gála évente felvonultatja a világ minden tájáról érkező hírességeket, akik sokszor néha szélsőséges módszerekhez folyamodnak annak érdekében, hogy a vörös szőnyegen a legjobb formájukat mutassák. Lili Reinhart, a Riverdale sorozat sztárja, ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait a testpozitivitásról, hozzáfűzve, hogy mennyire nem érzi magáénak a hollywoodi szépségideál megközelítését. Kritikus véleményét fejezi ki olyan sztárok ellen, akik minden áron a tökéletességre törekednek.

Lili Reinhart közösségi médiában osztott meg határozott véleményt

Reinhart rendkívül nyíltan és őszintén fogalmazott közösségi médiában, és kritikusan szemléli azt az általános szépségideált, amit a filmipar elvár tőle. „Dicsérik és jutalmazzák azokat, akiknek sovány derék van, amilyen nekem soha nem lesz.”

A 2022-es Met-gálán is kritikusan szemlélte azokat a sztárokat, akik extrém lépéseket tesznek a vörös szőnyegen való megjelenésért. Reinhart határozottan kifejezte, hogy ez ellen a fajta hozzáállás ellen van.

Lili Reinhart nehéz folyamat volt, hogy elfogadja önmagát.

Instagramon ritkán posztol dühös tartalmakat, de ebben az esetben nem tudta elhallgatni, milyen nagy problémát okoz számára az iparág működési normái. Reinhart korábban maga is küzdött az önelfogadással és évvel ezelőtt osztotta meg küzdelmét követőivel, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik hasonlóan éreznek.

A hollywoodi szépségideálok jelentősen befolyásolták önértékelését, aminek következtében képtelen volt elfogadni a saját testét. Mostanra azonban rájött, hogy a teste minden méretben és formában szeretetre és csodálatra méltó, és ezért elutasítja az ipar katonaireális elvárásait.

Szeretné, ha mások is jól éreznék magukat a bőrükben

Reinhart arra ösztönzi az embereket, hogy távolodjanak el a társadalmi elvárásoktól és érezzék jól magukat a bőrükben. Szerinte nincs olyan, hogy “bikinitest”. „Nincs szükséged lapos hasra vagy tökéletes derékra, hogy felvehess egy rövid felsőt.”

A színésznő szerint bátornak kell lennünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és arra sarkallja követőit, hogy erősítsék meg öntudatosságukat és együttérzésüket a kinézetükkel kapcsolatban.

Felismeri, hogy a társadalom tele van elvárásokkal, és folyamatos nyomás alatt érezzük magunkat, hogy megfeleljünk ezeknek. Reinhart úgy véli, hogy ideje megváltoztatnunk önmagunkról és másokról alkotott képünket, kihívni a társadalmi normákat és elfogadni a saját tökéletlenségeinket.

„Gyerekként mindig megnéztem a magazinok címlapjait. Szerettem volna látni, mi van a képek mögött, látni a hibákat. Mindannyian szeretnénk látni a hibákat a másik emberben, mert a saját bizonytalanságunkat is látjuk bennük” – árulta el.

Reinhart beismerte, hogy a magazinok címlapjai nagy hatással voltak rá fiatalabb korában. Ma már azt szorgalmazza, hogy fogadjuk el a hibáinkat, és arra ösztönzi a nőket, hogy értékeljék magukat, legyen szó pattanásokról, hegkről, narancsbőrről vagy kerekded alakról.

Végül Reinhart hozzátette: „Tökéletlenek vagyunk, de ettől még gyönyörűek”. Ez az üzenete mindenkinek, aki küzd az önmagával szembeni elégtétlenséggel.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET