Rejtvény, fejtörő

Kivételes az észjárásod, ha rájössz, hogy vajon hány szám van a képen

A zavarba ejtő optikai illúzió határozottan próbára teszi az ember agyát, nem könnyű megtalálni mind a kilenc számot a képen. Az első néhány szám azonnal nyilvánvaló, ám a többit már korántsem ilyen könnyű meglátni. Pedig akinek igazán jól dolgozik az agya, 6 másodperc alatt képes megtalálni mind a 9 elrejtett számot.

Hány számot látsz a képen? 

A képillúzión 9 számot rejtettek el. 6 ebből azonnal szembeötlő: a 6, 8, 9, 5, 3 és az 1 azonnal kirajzolódik, amint a képre nézünk. De a maradék már jobban feladja a leckét.

Te hány számot látsz a képen?

Te hány számot látsz a képen?

Ha alaposabban megvizsgáltad a részleteket, de még mindig nem találtad meg az összes számot, akkor mutatjuk a megoldást! 

.

.

.

.

.

.

.

Te hány számot látsz a képen?

Te hány számot látsz a képen?

Hogy működik az illúzió?

Ez a kép az úgynevezett szó szerinti optikai csalódások csoportjába tartozik. Ezek úgy működnek, hogy több kisebb képet raknak össze, ami kiad egy nagyot. Ebben a konkrét esetben a számokat gyúrták össze egy nagy képpé. 

„A literális illúziók önmagukért valók. Nincs különösebb célja az ilyen típusú optikai csalódásoknak, nem használhatók szellemi vagy pszichológiai célokra – áll a New York-i Illúzió Múzeum magyarázatában. – A legismertebb szó szerinti illúziók művészeti alkotások. Sokat közülük nem is azért alkottak, hogy bármilyen illúziót hozzanak létre.”

Nagyon jó hatással vannak az agyra

Az optikai illúziókon való gondolkodás fejleszti a figyelmi és koncentrációs képességeket. A látott eltéréseket és megtévesztéseket felismerni és megérteni képes agy rugalmasabb és hatékonyabb lehet az észlelés és értelmezés terén is. Ez serkentheti a kreativitást és a problémamegoldó képességeket, mivel az agy alternatív megközelítéseket keres a szokatlan képek vagy alakzatok értelmezéséhez.

Forrás: Brightside

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET