Érdekességek, listákHumorHumoros listák

20 frusztráló akadály, amivel a balkezesek mindennap szembesülnek

1A világ népességének körülbelül 90%-a jobbkezes, és sokan közülük talán nem is gondolják el, hogy milyen problémákkal kell megküzdeniük a maradék 10%-ot kitevő balkezeseknek. Az ok egyszerű: a világ döntően a jobbkezesekre van tervezve. A cikkben 20 frusztráló situációt gyűjtöttünk össze, melyek valószínűleg ismerősek lesznek a balkezes olvasóink számára. A jobbkezesek pedig betekintést nyerhetnek, milyen kihívásokkal találkozhatnak a balkezesek nap mint nap.

2Nehézkesség az írással

Az írás gyakran nehézkes a balkezesek számára, mivel a kezük folyamatosan a friss tintán végighúzódik, ami azt eredményezi, hogy könnyen elkenhetik és összekoszolhatják a papírt. Ez különösen a tollakkal történő írásnál jelent gondot.

3Ollók használata

A legtöbb olló aszerint van kialakítva, hogy a jobb kézzel legyen kényelmes használni. A balkezeseknek ezért általában nehézséget okoz egy olló használata.

4Bankkártya leolvasók

A bankkártya leolvasók is a jobbkezesekre vannak tervezve. A balkezeseknek ezért nehézkes lehet a kártya leolvasása, mivel a leolvasó nyílás gyakran a jobb oldalon van.

5Könyvek olvasása

Annak ellenére, hogy a könyvek középpontjából kiindulva egyforma távolban helyezkednek el az oldalak, jellemzően a jobbkezesek számára kényelmes olvasni őket. A balkezeseknek ezért komoly kihívást jelenthet a nyitott könyv tartása.

6Órák állítása

A legtöbb analóg óra úgy van kialakítva, hogy a jobbkezesek könnyedén tudják állítani az időt. A balkezesek számára ezért lehet kényelmetlen és nehézkes az órájuk állítása.

7Zsebkések használata

A zsebkések is a jobbkezesek használatára vannak tervezve, így a balkezesek számára könnyen balesetveszélyes lehet a használatuk.

8Íróasztalok

Sok iskolában és munkahelyen használt asztalok úgy vannak kialakítva, hogy a jobbkezeseknek legyen kényelmes. A balkezesek számára ennek eredményeként gyakran kényelmetlen és hatástalan a munkavégzés.

9Bankautomaták

A bankautomaták szintén a jobbkezesekre vannak tervezve. A balkezesek gyakran nehézséget tapasztalnak a gépek használatával, mivel a gombok és a nyílások gyakran a jobb oldalon találhatók.

10Gitárjáték

A gitárok döntően a jobbkezesekre vannak tervezve, ezért a balkezes gitárosoknak külön balkezes gitárt kell vásárolniuk, ami gyakran drágább és nehezebb beszerezni.

11Felbontók

Tinédzserkorban vagy felnőttként is gondot jelenthet a balkezeseknek a konzervdobozok vagy más csomagolások felbontása.

12További 10 frusztráló akadály következik…

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET