Nagyszabású ízek összetalálkozása, ami a köretként való fogyasztáson túl önálló fogást is megérdemel.
Hozzávalók:
500 gramm burgonya, 1 tojás, 2 evőkanál keményítő, 100 gramm sajt, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa, fokhagyma, só, bors
Készítés menete:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd főzzük meg. Ha már puha, törjük össze püré állapotúvá, majd hagyjuk kihűlni. A következő lépés, hogy verjünk bele egy tojást, szórjuk bele a keményítőt, és keverjük jól össze. Reszeljük bele a sajtot is, majd keverjük addig, amíg egységes nem lesz a massza.
Olajozzuk be a tenyerünket, és formázzunk szeleteket a krumplis masszából. Egy edénybe tegyünk zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adjunk hozzá fokhagymát. Keverjük jól össze, majd forgassuk bele a korábban kialakított burgonya szeleteket.
Egy tepsit vonjunk be sütőpapírral, majd helyezzük rá a szeleteket. Süssük ezeket 180 fokon 20-25 percig. Tálalás előtt fontos, hogy a burgonyaszeletek melegen kerüljenek az asztalra.
Jó étvágyat kívánunk!