EgészségHírek

A halált nem, de szinte minden mást gyógyító titok: a fekete kömény!

Ismerje meg a kerti katicavirág erejét: sikeresen harcol a baktériumokkal, támogatja a beteg hasnyálmirigy regenerálódását, és mégis, túl kevesen tudják, hogy létezik.

A Nigella Sativa, vagyis a fekete kömény erejét régóta ismeri az emberiség, de a mai modern világban valahogy elfeledkeztünk róla. Római korianderről, fekete szezámmagról vagy fekete köményről is szoktuk emlegetni – a nevek mind önmagában jellemezik a külső megjelenését.

Az első említések több ezer évvel ezelőttre, az ókori Egyiptomba nyúlnak vissza: Tutanhamon sírjában is találtak fekete olajat. Az arab kultúrában a fekete köményt “az áldás magjának” nevezik, és említeni szokták, hogy Mohamed próféta azt mondta rá: gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra.

Magától értetődően a modern tudomány is felfigyelt rá: 1964 óta 458 lektorált tanulmány tett említést a gyógyító hatásairól.

A fekete kömény az alábbi egészségügyi problémákra lehet megoldás:

– Fájdalomcsillapító

– Anti-bakteriális hatás

– Gyulladáscsökkentő

– Fekélyellenes szer

– Anti-kolinerg hatású

– Gombaölő

– Csökkenti a magas vérnyomást

– Antioxidáns

– Görcsoldó

– Vírusellenes hatás

– Hörgőtágító

– Glükoneogenezis gátló (anti-diabetikus)

– Májvédő

– Vérnyomáscsökkentő

– Inzulin szenzitivizáló

– Interferon indító

– Leukotrién antagonista

– Vesevédő

– Tumor nekrózis faktor alfa-gátló

A fekete kömény ennek túlmenően további egészségügyi előnyöket kínál:

2. típusú cukorbetegség esetén a napi fogyasztása csökkenti a reggeli vércukorszintet, növeli az inzulinnal szembeni érzékenységet, javítja a béta-sejtek működését és csökkenti a vércukorszintet.

Helicobacter pylori fertőzés esetén az antibiotikum, amit használnak a baktérium ellenőrzésében, hasonló hatékonyságú, mint a fekete kömény.

Epilepszia esetén a fekete kömény vizes kivonata jelentősen csökkenti a rohamok erősségét.

Magas vérnyomás esetén a napi kétszeri fogyasztása csökkentheti a vérnyomást.

Az asztmások számára a fekete kömény timokinon nevű hatóanyaga hatékonynak bizonyult.

Gyulladt mandulák és garat esetén a fekete kömény kapszula jelentősen enyhíti a torokfájást.

Vegyifegyver támadás esetén a fekete kömény vizes kivonata javíthatja a légzőfunkciót.

Vastagbélrák esetén sejtes szinten a fekete kömény kivonat felülmúlja a kemoágens 5 fluoruracil hatásait, sokkal nagyobb biztonság mellett.

Meticillin rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktérium esetén a fekete kömény antibakteriális aktivitása hatásosnak tűnik.

Opiát függőség esetén hosszú távú kezeléssel segítséget jelent a gyógyulásban.

Végül is a mag a hely, ahol az élet koncentrálódik, egy miniaturizált, holografikus formában, ami magában hordozza a világ hatalmas és örökérvényű erejét.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET