EgészségHírek

Vedd komolyan az arcodon megjelenő jeleket: 6 tünet, mely betegségre utalhat!

Az ősi kínai gyógyítás mindig is hozzárendelte az arcon megjelenő változásokat a szervezetünkben zajló folyamatokhoz. Az arcunk tehát nem csak érzelemvitelre, hanem a belső egészségi állapotunk leolvasására is képes. Akár betegségeinket is megjósolhatjuk az arcról leolvasható apró jelzések alapján!

A következőkben néhány jól észlelhető jelet mutatunk be, melyek arcbőrünk változásain keresztül betegségünkre utalhatnak. Ha ezeket tapasztalod, érdemes szakemberhez fordulni:

1. Homlok és szemöldök

Itt leginkább az emésztési problémákat jelző változásokat szúrhatjuk ki: a két szemöldök közötti területen jelentkező elváltozás például májproblémákat sejtet.

Mit lehet tenni ebben az esetben? Jó, ha kerüljük a szeszes italokat, és a zsíros ételeket.

2. Orr

Az orrunkon felbukkanó pattanások vagy egyéb bőrelváltozások szív- és érrendszeri betegségeinket, de akár a stresszes életmódot is jelezhetik.

A megoldás? Próbáljunk többet pihenni, meditálni, és olyan életmódot folytatni, mely a szívünknek is megfelel.

3. Fül

A kínai orvoslás húgyúti betegségeket sejt azokban az esetekben, ha fülön pattanások vagy egyéb változások jelennek meg.

Amit tenni érdemes? Igyunk több vizet, és kerüljük a túlzottan sós ételeket.

4. Arc

Ha az arcod gyakran pattanásos, esetleg foltos, légzési nehézségekkel küzdesz, az a tüdőd állapotára utal. Az arc alsó felén megjelenő irritációkra pedig érdemes fogászhoz fordulni.

Gyógyírként a dohányzás elhagyása és egy fogorvosi vizsgálat javasolt.

5. Ajkak

A száj környékén látható elváltozások gyakran utalhatnak emésztési problémákra.

Mi a teendő ilyenkor? Igyunk még több vizet, és fogyasszunk rengeteg zöldséget.

6. Áll

Termőföldi időszakban normális, ha pattanások bukkannak fel az áll területén, mivel ezek a hormonális változásokat jelzik. Azonban, ha egyéb időkben is gyakori a pattanások megjelenése az állon, akkor pajzsmirigy problémáid lehetnek.

A megoldás? Szükséges lehet egy endokrinológus véleménye.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET