Könnyű, finom piskótatészta, amit nagyon sok alapként felhasználhatsz. Készítheted magában vagy idény gyümölcsökkel, lekvárral vagy dióval. Ha gyors desszert kell, csurgass lekvárt vagy csokiöntetet a tetejére és már tálalhatod is.
Bogyós gyümölcsökkel isteni.
Hozzávalók:
4 tojás1,5 bögre olaj4 bögre liszt2 bögre cukor2 zacskó sütőpor2 kefir (joghurttal is finom)
Elkészítés:
A hozzávalókat a kefires pohárral mérheted ki. Először verjük a cukrot, az olajat és a tojást habosra, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármilyen gyümölcsöt beledobálhatunk a tésztába. Én most meggyel készítettem.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni belőle, akkor a liszt hozzáadásakor ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport is a tésztába keverjünk.