BelföldGazdaságHírek

Itt a MÁK közleménye a májusi nyugdíjakról

A Magyar Államkincstár elérhetővé tette a 2024-es évre vonatkozó nyugdíjutalási dátumokat, és számos változást hozott a következő év tervezett nyugdíjfolyósításainak menetrendjében.

 

A változások közé tartozik, hogy három alkalommal nem a hagyományos időpontban érkezik majd a nyugdíj, hanem korábban, továbbá egy 6 százalékos nyugdíjemelés is várható 2024 januárjában.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások kifizetése havonta a tárgyhónapra történik. Azoknak, akik bankszámlára kapják ellátásukat, fontos megismerniük azokat az időpontokat, amikor az összeg beérkezik.

Azoknak, akik postai úton kapják a nyugdíjukat, a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított nyugdíjkifizetési naptár alapján kell számolniuk.

A Magyar Államkincstár hivatalos folyósítási dátumai alapján 2024-ben három alkalommal változik az átutalás időpontja. Május, október és december hónapokban nem a hagyományos 12. napra esik a folyósítás, hanem korábban történik meg.

Az év során a nyugdíjak 6 százalékkal emelkednek, amit a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet rögzített.

A 2024-es évben a Magyar Államkincstár által közzétett nyugdíjutalási dátumok a következők:

Január 12. (péntek)

Február 12. (hétfő) + 13. havi nyugdíj!

Március 12. (kedd)

Április 12. (péntek)

Május 10. (péntek)

Június 12. (szerda)

Július 12. (péntek)

Augusztus 12. (hétfő)

Szeptember 12. (csütörtök)

Október 11. (péntek)

November 12. (kedd)

December 3. (kedd)

Azok, akik postai úton kapják a nyugdíjukat, a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban meghatározott napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat a posta 2023 novemberében küldte ki, és azokat érdemes ellenőrizniük az érintetteknek.

Az év elején bevezetett 6 százalékos nyugdíjemelés pedig további könnyebbséget jelent a nyugdíjasok számára, javítva életkörülményeiket az elkövetkező évben. A változások és emelések egyaránt hozzájárulnak a nyugdíjasok anyagi biztonságához és jólétéhez 2024-ben.

The post Itt a MÁK közleménye a májusi nyugdíjakról appeared first on .

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET