Érdekességek, listákHasznosTippek és trükkök

Mérés Otthoni Körülmények Között – 4 Praktikus Módszer

Mérőszalag és vonalzó nélkül bizony nehéz lehet pontos méréseket végezni. Azonban néhány egyszerű trükk segítségével a hétköznapi életben gyakran található tárgyakkal is megoldható a probléma. Ahhoz azért érdemes hozzátenni, ezek a módszerek csak a nagyjából történő mérésekhez használhatók, precíz mérésekhez mindig érdemes profi mérőeszközhöz fordulni.

1Mérés ujjakkal és a karunkkal

Az ember kézfeje és ujjai a dolog hossza ellenőrzèsének klasszikus és régóta használt módjai közé tartoznak. A “láb” hagyományosan körülbelül 30-32 centiméter hosszúnak tekinthető – ez nem véletlen, ez a mérték ugyanis nagyjából megegyezik az emberi láb hosszával.

Próbálja ki a következő tippeket a mérésekhez:

2,5 cm: a mutatóujjad első ujjpercének hossza;

5 cm: a hüvelykujjad hossza;

10 cm: a kézfejed szélessége az ujjak alsó ízületeinél (a hüvelykujj nélkül);

15 cm: a hüvelykujjad hegye és a mutatóujjad hegye közti távolság (teljesen nyitott tenyérnél);

23 cm: a hüvelykujjad hegye és a kisujjad hegye közti távolság (teljesen nyitott tenyérnél);

46 cm: a könyököd és a középső ujjad hegye által meghatározott távolság.

2Bankjeggyel vagy bankkártyával történő mérés

Bármikor lehet egy bankjegy vagy bankkártya nálunk, amelyek tökéletesen alkalmasak közelítő mérések végzésére. Figyelembe véve, hogy a bankjegyek és kártyák mérete országonként eltérő lehet, íme néhány példa:

magyar forint: 154 mm x 70 mm;

amerikai dollár: 156 mm x 67 mm;

angol font: 5 fontos bankjegy – 125 mm x 65 mm, 10 fontos bankjegy – 132 mm x 69 mm, 20 fontos (polimer) bankjegy – 139 mm x 73 mm, 20 fontos (papír) bankjegy – 149 mm x 80 mm;

euró: 5 eurós bankjegy – 120 mm x 62 mm, 10 eurós bankjegy – 127 mm x 67 mm, 20 eurós bankjegy – 133 mm x 72 mm.

Ha éppen nincs bankjegy nálunk, akkor is használhatjuk a bankkártyánkat a mérésekhez. Egy hagyományos bankkártya mérete általában 8,5 cm x 5,4 cm.

3Mérések A4-es papírlappal

A papír mérete az ISO 216 nemzetközi szabvány szerint van meghatározva, így egy A4-es lap méretei bárhol a világon ugyanazok: 210 mm x 297 mm.

4Mérés okostelefon-alkalmazások segítségével

Számtalan alkalmazás áll rendelkezésre okostelefonokhoz, amelyeket mérési célokra használhatunk. Google Play Store és az Apple App Store is kínál több ingyenesen letölthető alkalmazást erre a célra.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET