A változó időjobb szele télben, vagy akár tavasszal is, felébreszti bennünk a gazdag, meleg és ízletes húsleves iránti vágyat. De hogyan készítjük el a legfinomabbat? Íme, néhány alapelv, amelyet be kell tartani, hogy elérjük az ideális ízt.
Először is fontos megjegyezni, hogy a húslevesünk húsa mindig tökéletesen tiszta legyen. A húst hideg vízben tegyük fel főni, majd, amint a víz elkezd forrni és habosodni, öntsünk le róla minden vizet. Miután megvolt ez a lépés, töltsük újra fel hideg vízzel, a húst fűszerezzük, majd adjunk hozzá zöldségkombinációnkat. Ha ezt a sorrendet követjük, a leves többé nem fog habosodni.
Emellett érdemes hangsúlyozni a főzés tempóját: a húsleves nem siet. A húslevest mindig lassan és óvatosan kell főzni.
A tökéletes húsleves titka: Zöldségek, zöldségek és még több zöldségek!
A húsleves kiváló módja annak, hogy bemutassuk az ízeket nem mesterséges, hanem természetes módon. Ehelyett kísérletezzünk sokféle zöldséggel, mint például sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma és burgonya. Fontos emlékezni, hogy a hagymát mindig ajánlott hámozni főzés előtt.
A főzés után hagyjuk a levest egy időre forrialni, mielőtt elsiepnénk a levest. Nincs szükség azonnali cselekvésre.
Az utolsó lépés, a tészta…
A húsleves finom voltának másik kulcsa a tészta. Ennek főzése mindig történjen külön.
Ezeket láttad már?
- Ilyen egyszerű a tökéletes főzelék elkészitése: Csomómentes rántás és habarás titka, amit nem mindenki ismer
- Muszaka: Egy olyan fogás, amitől el fog fordulni a fejed! Gazdag, gyorsan elkészíthető, ízletes és egyszerű!
- A kínai szezámmagos csirke elkészítésének titkai – Kövessd ezeket a lépéseket és nem tudod elrontani