ÉletmódHírekSztorik

Az anyukánkhoz válszunk 33 éves korunkban? Egy tanulmány szerint igen

“Majd megérted, ha felnősz.” Ez a mondás valószínűleg ismerősen cseng sokunknak. És valóban, ahogy felnőtté válunk, gyakran értünk meg bizonyos dolgokat, amelyeket szüleink mondtak nekünk gyerekkorunkban. De azt senki sem említette, hogy felnőttként nemcsak meg fogjuk érteni szüleinket, de gyakran úgy is fogunk viselkedni, mint ők. Egy tanulmány igazolja ezt a gondolatmenetet.

Valamikor elkezdünk hasonlítani a szüleinkre

Dr. Julian De Silva plasztikai sebész kutatást végezzen, amelyben 2000 embert kérdezett meg a szüleikkel való kapcsolatukról és az általános családi életükről az Egyesült Királyságban. A válaszadók több mint felének bevallása szerint azt érzik, hogy hasonlóan viselkednek, mint anyjuk.

Az eredményekből kiderült, hogy ez az átalakulás átlagosan 33 éves korban kezdődik. A nők ekkorra már nem lázadnak édesanyjuk ellen, sőt hasonlóan beszélnek, ugyanazokat a kifejezéseket használják, hasonló hobbijaik vannak és ugyanazokat a tévéműsorokat nézik. Tehát nagyjából 33 éves korban az édesanyjukhoz válnak, annak ellenére, hogy korábban elképzelhetetlennek tartották ezt.

Dr. De Silva megállapításai szerint a változás összefügg lehet a gyerekvállalással. Akkor kezdenek a nők hasonlítani az édesanyjukra, amikor kialakítják saját szülői identitásukat, és édesanyjuk viselkedésén keresztül próbálják megtalálni a saját szülői mintázatukat.

A férfiak is kezdenek hasonlítani az édesapjukra

Ez az átalakulás nem csak a nőkre jellemző. A férfiak 34 éves korukban kezdenek el hasonlítani az apjukra. A megkérdezettek szerint ekkorra már az apjukkal azonos politikai nézeteket vallanak, ugyanazokat a rádióműsorokat hallgatják és az energiahatékonyságra is figyelnek, például lekapcsolják a villanyt az üres szobákban. A kutató szerint “életünk egy bizonyos pontján elkezdünk olyanná válni, mint a szüleink”.

HOZZÁSZÓLÁSOK

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Nagy Alma

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ Mégsem szólok hozzá

Kérjük, írja be véleményét!

írja be ide nevét

Helytelen e-mail címet adott meg!

írja be e-mail címét

Jegyezze meg a böngésző a nevemet és az e-mail címemet a következő alkalomra, ha újra hozzá szeretnék szólni.

Δ

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET