ÉletmódHírekSztorik

“A legszomorúbbak a boldogság legnagyobb teremtői…”

2014-ben búcsút intettünk Robin Williamsnek, egy olyan személynek, aki maradandó sebet ejtett a világ szívében. Azonban akármilyen mély is ez a seb, az ő bölcsessége, humora, tehetsége, és az általa játszott karakterek örökké velünk maradnak. Íme néhány maradandó gondolat tőle, amit sosem felejtünk el.

1. A társaság, ami számít

“Azt hinnéd, az élet legrosszabb pillanata az, amikor egyedül vagy. De tévedsz. Az a legrosszabb, amikor olyanokkal vagy, akik mellett mégis magányosnak érzed magad.”

2. Lásd meg a mosoly mögött rejlő fájdalmat

“Azt gondolom, a legelkeseredettebb emberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy másokat boldoggá tegyenek. Mert tudják milyen az, amikor semmi értéked nincs, és nem akarják, hogy más is ebben a helyzetben legyen.”

3. Minden rosszban van valami jó

“Lesznek nehéz pillanatok, de ezek csak arra hívják fel a figyelmedet, amit eddig nem vettél észre.” – Robin Williams, a Good Will Hunting című filmben, Sean Maguire szerepében.

4. Keresd meg saját ítélőképességed

“Nehéz, amikor rosszakat írnak rólad egy cikkben. Mintha valaki késsel szúrna a szívedbe. De saját munkám legkritikusabb bírálója én vagyok.”

5. Hagyd abba a felesleges aggodalmakat

“Kérlek, ne aggódj túl sokat. Végül is mindnyájunk élete rövid itt a Földön. Az élet mulandó. Ha nehéz helyzetben vagy, csak nézz fel az éjszakai égboltra a nyáron, amikor a csillagok ragyognak.” – Robin Williams a Jack című filmben, Jack Powell szerepében.

6. Az élet 50 felett kezdődik

“Volt idő, amikor életközépi válságban voltam, amikor 30 éves voltam. De túlléptem rajta. Amikor betöltöttem az 50-et, egyszerűen csodálatosnak éreztem. Mintha a férfiak legjobb korába léptem volna. Minden nagyon jól megy, és elérsz abba a pontra, amikor már nem kell küzdened.”

7. Egy helyes döntés többet ér száz hibánál

“Az igazán jó dolog abban rejlik, hogy mit tartasz meg, amikor mindent mást rosszul csinálsz.”

8. Ne sajnáld a hibákat

“Néha olyan dolgokat tettem, amiket bánok, például olyan filmekben szerepeltem, amik nem lettek sikeresek, és megkérdeztem magam: Miért csináltad ezt? De végül nem bánom meg őket, mert olyan fantasztikus emberekkel találkoztam. Mindig volt valami, amiért megérte.”

9. Senki sem tökéletes, de megfelelőek lehetünk egymásnak

“Nem vagy tökéletes, haver, de megnyugtatlak, az a lány sem tökéletes. A kérdés az, hogy egymásnak tökéletesek vagytok-e.” – Robin Williams, a Good Will Hunting című filmben, Sean Maguire szerepében.

10. Engedélyezd magadnak a pihenést és az újratöltődést

“Az emberek azt hiszik, hogy folyamatosan dolgozniuk kell, különben elfelejtik őket. Ez veszélyes. Ha rájössz, hogy ez nem így működik, és megengeded magadnak a pihenést, az emberek még jobban érdeklődni fognak irántad.”

11. Használd a képzeletedet

“A képzeletünk jár magától. Egykeként nőttem fel, ezért nagy szükségem volt a fantáziámra, ez volt az én túlélő mechanizmusom.”

12. Értékelj mindent, ami igazán fontos

“Nem tudom, mennyire vagyok értékes az univerzum számára, de azt igen, hogy néhány ember boldogabb, mint amit nélkülem elérhetett volna. Amíg ezt tudom, annyira gazdag vagyok, amennyire csak szerettem volna lenni.”

13. Soha ne állj meg a tanulásban

“Mindig sok a tanulnivaló és mindig vár ránk valami csodálatos. Még a hibák is csodálatosak lehetnek.”

14. Beszélj többet, üzenj kevesebbet

“Tweetek? Ez csak elpusztítja a beszélgetést. Az emberek telefonjukkal fotóznak vagy titokban hangfelvételeket készítenek rólad, ami ijesztő. De ha eljönnek hozzád és elkezdenek beszélni, abba nem hagyják, látod a piros fényt, ami villog a telefonjukon.”

15. Óvd meg azt, ami személyességed része

“Megkaptad az őrületnek egy kis szikráját. Vigyázz rá, nehogy elveszítsd!”

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET