Az alapanyagok listája
az alábbiak 4 személy részére elegendők
4 darab teljes csirkecomb, 15 dkg gouda vagy edámi sajt, sültcsirke fűszerek, 25 dkg zöldborsó (akár mélyhűtött is lehet), 25 dkg brokkoli, 1 csokor friss petrezselyem, 2 evőkanál földimogyoró-olaj, só és bors
Szakácskönyvünk szerinti elkészítési mód
Beletuszkolom a sajtot és a sültcsirke fűszert a csirke alá, majd befedem azt. A csirkecombokat a tálba helyezem, rásimítok egy kevés vizet, és a 180 fokos sütőben sütöm.
A sajt a sütés során elolvad, és összekeveredik a pecsenyelével. Ezután minden 5 perc múlva meglocsolom a csirkét ennek a savanyú lénnyel, amíg aztán 50-55 perc alatt pirosra sül.
Amikor kihűlt, levágom a csirkéről a húsokat, és összeforgatom a sajtos pecsenyelével.
A zöldborsót és a brokkolit a forró vízbe dobom, majd gyorsan leszűröm. A mogyoróolajban pár perc alatt megpárolom a zöldségeket. Ízlés szerint sózom, borsozom, majd az apróra vágott petrezselyemzöllel összekeverem. Egy kis zöldséget félreteszek a tálaláshoz.
A tálalásnál a csirkemell mellé rakom a zöldséges köretet, és a hátrahagyott petrezselyemzöldet rászórom díszítésképpen.
Ezeket láttad már?
- Muszaka: Egy olyan fogás, amitől el fog fordulni a fejed! Gazdag, gyorsan elkészíthető, ízletes és egyszerű!
- Ilyen egyszerű a tökéletes főzelék elkészitése: Csomómentes rántás és habarás titka, amit nem mindenki ismer
- A kínai szezámmagos csirke elkészítésének titkai – Kövessd ezeket a lépéseket és nem tudod elrontani