Sztorik

Szüleinek tiszteletére: Miss Universe Thaiföld üdítősdoboz-nyitókból készült ruhában tündökölt

A Miss Universe versenyek alkalmával felvonultatott szemkápráztató ruhákban gyakran rejlik valamilyen üzenet. Miss Thaiföld, Anna Sueangam-iam olyan ruhában jelent meg, amely egy személyes történetet mesél el. Az öltözéke kifejezi mély tiszteletét szülei iránt, akik szemétgyűjtésből éltek. A szépségkirálynő büszkén viseli a “szemetes szépségkirálynő” becenevet.

“A nehézségektől megtanulunk alkalmazkodni és túlélni.”

Anna Sueangam-iam 2022 júliusában képviselte Thaiföldet a Miss Universe szépségversenyen. Sok kritikát kapott, mert a közönség általában a félig thai nőket részesíti előnyben, Anna viszont tiszta vérű thai származású. Megjegyezte, hogy olvasta ezeket a kritikákat, de ezek nem befolyásolták. Végül ő kapta a koronát.

Koronázása után beszédében a fizikai munkából élő emberekhez szólt: “Nem ti vagytok az egyetlenek, akik kétségbe vagy vagytok esve. Saját példámon is láthatjátok, hogy a nehézségek erőssé tehetnek minket. Arra biztatlak benneteket, hogy bízzatok magatokban, álljatok fel, és harcoljatok. Ha én meg tudtam tenni, mindannyian meg tudjuk.”

Anna neveltetése szigorú volt. Gyerekkorában csak azokkal a játékokkal játszhatott, amiket szülei a szemétben találtak, mivel édesapja szemétszedő volt, édesanyja pedig utcaseprő. Miatta öntötték rá a “Miss Szemét” becenevet.

Anna mindig hálás maradt a szüleinek a nehézségek ellenére.

Felnőttként élete nem lett kevésbé nehéz. Szabadidejét nem tölthette úgy, mint kortársai, az egyetlen helyen járt túl otthonán kívül, ami a szeméttelep volt. Nagyanyjáról gondoskodnia kellett, más emberek alamizsnájából élt. De szülei mindig biztosították, hogy a játékainak rendben kell lenniük. Ők adták neki azt az erőt, amely végül a sikerhez segítette őt.

Mikor megkapta a Miss Thaiföld címet, Anna így nyilatkozott: “Ne higgye senki, hogy a születési helye korlátozza őt. Megfelelő elszántsággal bárki képes megváltoztatni a saját életét.”

A Miss Universe versenyen olyan ruhát viselt, amivel szülei munkáját ünnepelte.

Anna ruháját első pillantásra egyszerű, csillogó estélyi ruhának gondolhatjuk. Valójában ez a ruha üdítősdobozok nyitóiból és Swarovsky kristályokból lett összeállítva, és teljesen egyedi. “A ruhát újrahasznosított anyagokból készítették, nevezetesen üdítős dobozok nyitóiból, így szeretnénk megmutatni az egész világnak, hogy a sokak által értéktelennek tartott dolgok is rendelkeznek értékkel és szépséggel.”

A ruha elkészítéséről szóló videóban a tervező, Manirat elmondta, hogy a világ tele van gyönyörű ruhákkal, de ő valami többet szeretett volna teremteni egy ragyogó és magabiztosságot adó estélyinél. Azt akarta, hogy a ruha kapcsolódjon annak viselőjéhez. Így Anna az egyetlen a világon, aki ezt a ruhát viselni tudja, hiszen ez és ez az, amely maximálisan kiemeli személyiségét.

Anna reméli, hogy ruhája mindenkinek szimbolizálja az önbecsülés fontosságát. A Miss Universe Thaiföld hivatalos Instagram-oldalán ezt írták róla: “Kitartása és optimizmusa vezette ahhoz, hogy nagy sikereket érjen el az életben. Semmi sem állhat útjában annak, hogy ragyogjon, mint a legfényesebb drágakő.”

Szándékában áll, hogy ismertségét arra használja fel, hogy segítsen a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

HOZZÁSZÓLÁSOK

A cikk angol nyelvű eredetijének fordítása.

Jegyezze meg a böngésző a nevemet és az e-mail címemet a következő alkalomra, ha újra hozzá szeretnék szólni.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET