HasznosHírekOtthon

A titkolt háziasszonyi trükk: így készítsünk borsót télire!

A cukorborsó az igazi gasztronómiai finomság, amit a kiskertek nagy része szívesen termel is.

A legízletesebb nyáron, frissen, de ha télen is szeretnénk élvezni, akkor tegyük tartósítóba házilag. Így nem kell a konzerv, dobozos változatokhoz nyúlnunk.

Talán a legegyszerűbb megoldás a lefagyasztás. Sokan ezt a módszert alkalmazzák, de gondoljunk arra, hogy van ennél energiatakarékosabb módszer is.

Borsóbefőtt – Az aprólékosan kimért és alaposan megmosott borsót tegyük egy nagy fazékba. Adunk hozzá annyiszor 12 dkg sót, 8 dkg cukrot és 1 kanál szódabikarbónát, ahány liter borsónk van.

Alaposan keverjük össze, fedjük le, és egy napig hagyjuk állni. Másnap már elég levet engedett magából. Tegyük tiszta üvegekbe, és osszuk el a borsó felett a levet. Télen, felhasználás előtt áztassuk ki a borsót, hogy megfelelően eltávolodjon a só.

Szárítsuk meg!

Megmosott borsót enyhén sós vízben főzzük pár percig. Utána csepegtessük le és napfényre vagy a sütőbe tesszük. Törekedjünk arra, hogy a borsó száraz, kopogós állapotot érjen el. Majd egy száraz, jól szellőző helyen, egy vászonbatyuban akasszuk fel. Felhasználáskor érdemes áztatni egy éjszakán keresztül, mint ahogy a szemes babot is szoktuk.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET