HasznosHírekOtthon

Szabadulj meg az összes szúnyogtól egyetlen éjszaka leforgása alatt! Íme, a mindenki által kedvelt módszer!

A szúnyogok elleni küzdelem népszerű és hatékony módszerei

Azok számára, akik kerti házban élnek, tóparton nyaralnak, vagy hétvégi kertes településeken töltik szabadidejüket, ez a cikk különösen hasznos lehet. Főleg akkor, ha csapadékos idő után a szúnyogok száma megnő, és ezek a kellemetlen rovarok megkeserítik a szabadban töltött időt.

Tény, hogy vásárolhatunk különféle szúnyogriasztókat az üzletekben, beleértve az elektromos és vegyi alapú termékeket is, de érdemes kipróbálnunk a házi módszereket is.

Amit szükséges beszerezni:

1 csésze vizet

1/4 csésze barna cukrot

1 gramm élesztőt

1/ 2 literes palackot.

A módszer elkészítése:

Vágjuk le a műanyag palack felső felét. Keverjük össze a barna cukrot a forró vízzel és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, öntsük a palack alsó részébe. Adjuk hozzá az élesztőt. Nem szükséges összekeverni, mert a szén-dioxidot termel, amely vonzza a szúnyogokat.

Ezután helyezzük a palack levágott felső részét, szájjal lefelé, az alsó részbe. Rögzítsük szigetelő szalaggal vagy celluxszal, ha szükséges. Végül tekerjük be a palack alsó részét valamilyen sötét anyaggal, így a felső része átlátszó marad. Helyezzük oda, ahol sok időt töltünk. (A szúnyogok is szeretik a sötét helyeket!)

Hasonló elven kívül tudjuk tartani a legyeket is a lakóterületen. Azaz, önthetünk egy kis sört a fél literes palackba, hozzáadva egy kis cukrot. Fordítsuk vissza a palack levágott tetejét, így az erjedő lere szálló legyek nem tudnak visszarepülni. Ez garantáltan bevált módszer.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET