HasznosHírekOtthon

Nem is gondolnád, milyen egyszerű: így teremthetsz rágcsálómentes környezetet

Miért éppen otthonodban telepednek meg a rágcsálók?

Sokak számára sajnos ismerős a probléma: az egerek és patkányok szeretnek beköltözni ember által kialakított környezetbe. Minél rendezetlenebb, zűrzavarosabb a hely, annál magabiztosabbak. És ami a legszomorúbb, szinte bármilyen étellel beérik.

Hogyan előzheted meg, hogy beköltözzenek?

Fontos tudni, hogy van megelőzési stratégia, amely segíthet elkerülni, hogy ezek az apró bosszantó vendégek beköltözzenek az otthonodba vagy annak közelébe. Lássuk, mik a legeredményesebb módszerek!

Lomtalanítás és rendrakás: az I. számú ellenszer

Kezdjük egy nagy házi takarítással és lomtalanítással. Rendszerezés közben pedig szabadulj meg a felesleges drágaságoktól, rendszerezd át a dolgokat és tartsd ezeket tisztán.

Az udvari szemetes: a rágcsálók II. számú célpontja

Mindenképpen zárd le a kültéri szemetest. A benne található ételmaradékok szaga ugyanis odavonzza az egereket és patkányokat.

Házikedvenc etetője: III. számú célpont

Ha van házikedvenced és az ételt kint hagyod neki, akkor ellenőrizd rendszeresen, hogy van-e még eledel a tálban. Amennyiben maradt, azonnal tárold el, hogy a rágcsálók ne szokjanak meg hozzá.

Gyűjtött esővíz: mire figyelj?

Ha esővizet gyűjtesz, mindig fedd le úgy, hogy lkak csak apró, pár mm-es lyukak maradjanak, hogy az egerek és patkányok ne juthassanak hozzá.

Fa tárolás: lehet-e rágcsálómentes?

Egerek és patkányok kedvelik a ritkán használt farakások közötti berendezkedést. Ha tárolsz fát, közvetlenül a fal mellett, lehetőleg a földtől emelve tedd.

A kert és udvar rendben tartása: miért fontos?

Minden lehullott gyümölcsöt, diót, mogyorót, kukoricát takaríts fel gyorsan a földről. A következetes fűnyírás megakadályozza, hogy észrevétlenül mászkáljanak a területen. A sövény alját is tartsd láthatóvá, és ne felejtsd el komposztálni, azt viszont zárt konténerben tedd.

Fogkrémtrükk: a legújabb módszer

Erre az egyszerű és olcsó receptre lesz szükséged:

  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zúzott sózott földimogyoró
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fogkrém

Keverd össze az összes hozzávalót és formázz belőlük kis golyókat. Ezeket a golyókat helyezd azokra a helyekre, ahol rágcsálókat láttál. A keverék szódabikarbóna tartalma miatt a rágcsálóknak nem tesz jót.

Reméljük, hasznosnak találod ezeket tanácsokat, és hatékonyak lesznek a rágcsálókkal szemben!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET