Receptek

Az igazi nyári különlegesség, ami minden otthonba kell: a meggyleves titka

A meggyleves a nyár egyik legkedveltebb étele, amelyet frissesége miatt főleg hidegen fogyasztanak. Bár receptje nem bonyolult, mégis sokan nem tudják, milyen titkok rejlenek a tökéletes ízélmény mögött. Ismerje meg a trükkjeit!

Hozzávalók:

1 kg friss meggy

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás puding

3-4 evőkanál cukor

3-4 szegfűszeg

3 db fahéj

tej

Az elkészítéshez a szegfűszeget és a fahéjat főzőtojásba zárjuk, majd egy edényben 2,5 liter vízzel, a fűszerekkel és a cukorral öntetet tesszük fel forrni. Közben leforgatjuk a meggyet a magjától, majd 3-4 perc forrás után hozzáadjuk az edényhez. Miután ismét felforrt, lefedjük, és hagyjuk főni.

A meggyleves nem igényel sok időt, a lényeg, hogy a gyümölcs ne főjjön szét. Eközben a pudingot hideg tejjel kikeverjük, majd amint újra forr a leves, óvatosan hozzákeverjük. Folyamatos kevergetéssel elérjük, hogy a leves sűrűsége igazán pikáns legyen, de mégis leves maradjon.

Tipp! Ha hidegen kívánják tálalni, habtejszínnel is díszíthetik. Vagy ha diétáznak, nyírfacukrot vagy más édesítőszert is használhatnak helyette, csak a hashajtó hatásokról ne feledkezzenek meg, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET