Kellékek:
1 kg krumpli
só
10 dkg vaj
1 tő petrezselyem
A krumplit alaposan megtisztítjuk, a héját lelocsoljuk, ha fenn akarjuk tartani.
Az edénybe hideg vizet töltünk, hozzákeverjük a krumplit, jóízűen megsózzuk, majd a forrástól számított kb. 15 percen át főzzük, míg a krumpli megpuhul. Utána leszűrjük és félretesszük.
A petrezselymet finomra aprítjuk.
Egy lábasban közepes hőfokon kezdjük el melegíteni a vajat, ha elkezd habzani, hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, és végül behintjük a petrezselyemmel. Alaposan összeforgatjuk, és már szervírozhatjuk is.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a vajon hosszabb ideig sütjük a krumplit, ilyenkor kevés olajat vagy más zsírt is adunk a krumplihoz, és addig sütjük, míg szép színt nem kap, azután összekeverjük a petrezselyemmel.
Feljegyzés:
Lehet normál krumpliból is elkészíteni, de azt mindenképpen hámozzuk meg.