HasznosHírekOtthon

Az élesztővel előállított házi műtrágya csodát tett a veteményesben

Az élesztővel előállított házi műtrágya valódi csodát tett a veteményesben. Az élesztő serkentő hatása a növények számára elengedhetetlen, fontos tápanyagokat biztosít nekik. Ráadásul a talaj minőségét is javítja.

Olyan otthon alkalmazható műtrágyakészítési módszereket mutatunk, amelyekben az élesztő a főszereplő.

Természetes házi műtrágya

Oldjunk fel 1 kg friss élesztőt 5 liter meleg vízben. Hagyjuk 60 percig kelni, majd készítsük elő közvetlenül használat előtt. A felhasználáshoz vegyünk 1 liter készítményt, és oldjunk fel 10 liter vízben.

Száraz élesztő

Bátran használhatunk száraz élesztőt is a műtrágya előállításához. Ezzel a módszerrel 10 gramm száraz élesztőt oldunk fel 10 liter meleg vízben, majd adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot. A kapott keveréket hagyjuk kelni 60 percig meleg helyen, majd hígítsuk fel 1:5 arányban meleg vízzel.

A műtrágyát a növény gyökeréhez kell alkalmazni.

Epertermesztéshez

Az eper imádja az élesztős műtrágyát, ráadásul a műtrágya meg is védi a növényt a szürkerothadástól. A bimbózás időszakában az epret ezzel a keverékkel öntözzük: 100 g friss élesztőt hígítsunk fel 10 liter vízben.

Burgonyafélékhez

Burgonyafélékhez hígítsunk fel 100 g préselt élesztőt és 50 g cukrot 3 liter meleg vízben, majd hagyjuk erjedni egy hetig. Ezt követően hígítsunk fel 1 pohár oldatot 10 liter vízben és öntözzük a növényeket. Bokoronként 1 liternyi keveréket adagoljunk.

Fontos tudnivalók

Ez a módszer az erjedés miatt csak meleg időben hatásos. Az élesztős műtrágya mellett érdemes káliumot is használnunk, hogy növényeink egészségesen tudjanak fejlődni.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET