A friss meggyből készült leves a nyár egyik legnagyobb kulináris élménye. Bár nem ördöngösség az elkészítése, sokan mégis elbizonytalanodnak a titkában. Most felfedjük ezt nektek!
Hozzávalók:
1 kg friss meggy
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás puding
3-4 evőkanál cukor
3-4 szegfűszeg
3 db fahéj
tej
Először is, a szegfűszeget és a fahéjat egy főzőtojásba helyezzük. Ezután tedd egy nagy edényben 2,5 liter vizet a főzőtojással, a reszelt citromhéjjal és a cukorral, és kezdd el forralni. Forraljuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a megmosott, kimagozott meggyet. Tekerjük le a fedelét, és hagyd felforrni újra.
Ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy a gyümölcs ne essen szét. Eközben keverjük ki a pudingport hideg tejjel, míg sima nem lesz. Amikor a leves ismét forr, óvatosan keverjük hozzá a kikevert pudingot. Addig kavarjuk, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Tálalhatjuk hidegen és melegen is.
Tipp: Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük.
Fontos megjegyezni: Ha cukorbetegek vagy diétázók szeretnék ezt a levest élvezni, akkor ételízesítőt vagy nyírfacukrot használjunk. Az utóbbi esetében ne felejtsük el, hogy hashajtó hatása van. Ha valaki nem szokta meg, kellemetlen meglepetés érheti.