Receptek

Zöldbab télire konzerválása, hozzáadott tartósítószer nélkül! Mindig ilyen módszerrel készül, és az íze mindig friss és finom marad!

A zöldbab szerelmesei számára a következő egyszerű receptet ajánlom, amit az interneten fedeztem fel, és már évek óta a családom nagy örömére készítem.

A zöldbab téli eltevésének tartósítószer nélküli módja: Vegyünk zöldbabot, vágjuk le a végét, mossuk meg, majd vágjuk fel darabokra.

Egy fazékban vizet forralunk, beleöntjük a sót és az ecetet, melynek arányát ízlés szerint állapítjuk meg – a cél az, hogy a lé kellemesen savanykás legyen.

Várjuk meg, hogy felforrjon, majd adjuk hozzá a zöldbabot, és ha újra felforrt, még 3 percig főzzük, majd tiszta befőttesüvegekbe szórjuk.

A lébe (amikor újra felforr), természetesen bekerülhet a következő adag zöldbab, és így tovább! Amikor elkészültünk az utolsó adag babbal, a forró levünket az üvegekbe töltjük, majd rácsavarjuk a fedőt.

Ezután nagy fazékban 25 percig pároljuk, meleg vízzel feltöltve. Az összes adaggal eljárunk így, és ezzel gyakorlatilag be is fejeztük.

Forrásként Angéla Zsuzsanna Gotriánné Arany, Gyöngyi Berke: „Így a legízletesebb a zöldbab” című műve szolgált.

Oszd meg a receptet, hogy barátaid is elkészíthessék!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET