Örömmel osztjuk meg Önökkel ma ezt az igazán ínycsiklandó levesreceptet, ami sajtgombócokkal van gazdagítva. A sajtgombóclevest egyszerűen nem lehet megunni – mindig többet kér belőle!
2,5 liter csirkehúsleves alaplé
1 sárgarépa
5 burgonya
6 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 hagyma
só, őrölt fekete bors
100 g sajt sajtgombóchoz
100 g liszt sajtgombóchoz
70 g vaj sajtgombóchoz
1 tojás sajtgombóchoz
só sajtgombóchoz
A leves elkészítése:
Először reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a tojással, ízlés szerint sózzuk. Ha már jól összekevertük és összeállt a massza, tedd a hűtőbe legalább 30 percre. Közben tisztítsuk és mossuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra. Forraljuk fel a csirkehúsleves alaplét, amikor már forr, tegyük bele a burgonyát.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, a sárgarépát pedig reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a zöldpaprikát forró olajban. A megpirított zöldségeket tegyük a lébe, és hagyjuk főni 15 percig. A sajtos tésztából formázzunk kis gombócokat, majd adjuk hozzá a leveshez és főzzük további 10-15 percig. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
Tálaljuk a sajtgombóclevest forrón, a tetejére szórjunk apróra vágott zöldpetrezselymet. Jó étvágyat minden olvasónak a sajtgombóclevest élvezni!