Receptek

A sajtgombócleves újrateremtése: ínycsiklandó ízek egy tányérban

Örömmel osztjuk meg Önökkel ma ezt az igazán ínycsiklandó levesreceptet, ami sajtgombócokkal van gazdagítva. A sajtgombóclevest egyszerűen nem lehet megunni – mindig többet kér belőle!

2,5 liter csirkehúsleves alaplé

1 sárgarépa

5 burgonya

6 evőkanál olaj

1 zöldpaprika

1 hagyma

só, őrölt fekete bors

100 g sajt sajtgombóchoz

100 g liszt sajtgombóchoz

70 g vaj sajtgombóchoz

1 tojás sajtgombóchoz

só sajtgombóchoz

A leves elkészítése:

Először reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a tojással, ízlés szerint sózzuk. Ha már jól összekevertük és összeállt a massza, tedd a hűtőbe legalább 30 percre. Közben tisztítsuk és mossuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra. Forraljuk fel a csirkehúsleves alaplét, amikor már forr, tegyük bele a burgonyát.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, a sárgarépát pedig reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a zöldpaprikát forró olajban. A megpirított zöldségeket tegyük a lébe, és hagyjuk főni 15 percig. A sajtos tésztából formázzunk kis gombócokat, majd adjuk hozzá a leveshez és főzzük további 10-15 percig. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.

Tálaljuk a sajtgombóclevest forrón, a tetejére szórjunk apróra vágott zöldpetrezselymet. Jó étvágyat minden olvasónak a sajtgombóclevest élvezni!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET