Receptek

Télen is friss ízű uborka – Tartósítószer nélkül! A család kedvence helyett az új favorit!

Savanyúság újragondolva – a jól ismert recept helyet kap valami különleges. Egyszerű elkészítés, lenyűgöző íz. Télen igazi öröm ebben a csodában elmélyülni.

Hozzávalók:

3 kg befőzni való uborka (nem kígyó- vagy salátauborka!),

4 nagyobb hagyma,

4 zöldpaprika (1-2 feferónpaprika is mehet bele, ha szeretjük az erőset),

4 evőkanál vegeta,

15 dkg cukor (20 dkg, ha édesebben szeretitek),

végül 4 dl ecet (3 dl, ha nem szeretitek annyira savanyúan).

Elkészítés:

Uborkareszelőn karikára vágjuk az összes hozzávalót, majd összekeverjük, hogy levet engedjen. Ezután hozzáöntjük az ecetet (8-10 százalékos) és hagyjuk 5-6 órán át állni. Ezt követően az üvegekbe rakjuk, elosztjuk rajtuk a levet, amit engedett, és dunsztoljuk 80 fokon 15-20 percig, mint a savanyú uborkát.

Dunsztolásról: Hideg vízben indítom, és hőmérővel ellenőrzöm a hőmérsékletet (amit az üvegek közé lehet helyezni). Ha eléri a 80 fokot, leteszem a tűzhelyről és onnantól számítok 15 percet. Az első üveg kivételekor a forró vizet cserélem hidegre, sosem teszem az üvegeket forró vízbe. Sem Na-benzoátra, sem befőzőporra nincs szükség! 6 kilóból kb. tizenöt üveg készül el. Kígyóuborkából nem készül jó uborkasaláta!

Recept: Futó Mária

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET