Receptek

Nagyszüleink kiváló szilvalekvár receptje

A szilvalekvár megemlítésekor legtöbbünknek a nagyszülők gondoskodó kezekkel készített, utánozhatatlan szilvalekvárja jut eszébe. Szerencsére van lehetőségünk kilépni a nosztalgia utáni vágyakozásból és saját magunk elkészíteni azt a mennyei szilvalekvárt, szerencsére van rá receptünk!

These are the necessary ingredients:

7 kg szilva

1 kg cukor

2 dl 10%-os ecet

olaj

Preparing steps:

A befőzéshez az ideális szilva jó állapotú, nem rohadt és nem kukacos. Lehet kicsit puha vagy szottyadt is. Használjunk elegendően nagy fazekat, amibe a szilva kényelmesen elfér, a fazék oldalát pedig kenjük be olajjal.

A kimagozott, alaposan megmosott szilvát tegyük a fazekba, adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Kavargassuk 7 órán keresztül kis lángon, míg a lekvár nem kezd buborékolni, majd növeljük a hőt és főzzük további 40 percig nagy lángon.

Még melegen töltődjön a lekvár jól megmosott üvegekbe, zárjuk le légmentesen és tároljuk télre. Bár kissé időigényes a folyamat, de aki szereti a szilvalekvárt, annak ez minden fáradtságot megér.

Cikkünk szerzője:

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET