Ma ebédre egy gyors rakott tészta került az asztalra, amelyben egyszerűen ötvöztük a kifőzött tésztát ízletes raguval, majd már indulhatott is a sütőbe!
Az elkészítéshez szükséges hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús,
50 dkg penne tészta,
1 paradicsom,
1 vöröshagyma,
só,
őrölt feketebors,
majoránna,
oregánó,
szárított petrezselyem,
pirospaprika,
1 nagy tejföl
Az elkészítés lépései:
A penne tésztát megfőzzük, lecsepegtetjük, majd félretesszük. A hagymát megpucoljuk, felkockázva kevés zsiradékon megpirítjuk.
Amint a hagyma elérte a kívánt színt, hozzáadjuk a darált húst, kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami elleszi a húst.
A ragu ízesítése következik; sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, oregánóval és szárított petrezselyemmel megbolondítjuk, majd a paradicsomot héjával belekockázzuk. Addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul, és egy kis szaftot hagyunk rajta.
Ekkor előkerül a tepsi – kikenjük olajjal és egy kis szafttal meglocsoljuk az alját. Ezt követően a tésztát és a ragut felváltva rétegezzük bele a tepsibe, több réteget is kialakítva ízlés szerint. A tetejére vastagon eldolgozzuk a tejfölt.
Végül jöhet a sütőbe sütés, ahol addig hagyjuk, míg a tejföl egy picit meg nem sül. Frissen, forrón, tányérról tálaljuk.