Ez a túrós pite olyan ízletes, hogy szinte olvad a szájban. Két különböző módszerrel is elkészítheti: ha nincs ideje tésztát gyúrni, használhat mirelit réteslapot is, ami így is rendkívül ízletes és gyorsan elkészül.
ÖSSZETEVŐK:
500 g liszt
3 tojás sárgája
120 g vaj
3 evőkanál cukor
20 g élesztő
3 evőkanál tejföl
tej a gyúrható tészta elérése érdekében
só
vaníliacukor
Vagy ha egyszerűsítene: egy csomag mirelit réteslap és 6 dkg olvasztott vaj.
Töltelék
750 g tehén túró
3 evőkanál tejföl
150 g cukor
3 tojás sárgája
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
6 tojás fehérjéből felvert kemény hab
vaníliacukor
1 citrom reszelt héja
A RECEPT ELKÉSZÍTÉSE
Ez a sütemény is elkészíthető fagyasztott réteslappal. Vajazzon meg egyenként három réteslapot, majd helyezze azokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és halmozza rá a túrós tölteléket. Borítsa be újabb három, vajazott réteslappal és süssük aranybarnára közepes hőmérsékletű sütőben.
A töltelékkel kapcsolatban: a tojásfehérjékből verjen kemény habot. Az összes többi hozzávalót dolgozza össze és keverje hozzá a habot.
Készítse el a tésztát: a lisztből, tojássárgájából, vajból, cukorból, a langyos tejben feloldott élesztőből, a tejfölből, sóból és vaníliacukorból keverjen jól, majd dagassza egy kicsit, és hagyja pihenni. Ha a tészta megkelt, oszd ketté, és nyújtsa ki két lapra. Az egyik lapot helyezze a sütőpapírral bélelt tepsibe, halmozza rá a tölteléket, majd fedje be a másik tésztalappal és kenje le felvert tojással. Süsse előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten, amíg szépen megpirul. Jó étvágyat!