Itt az ideje, hogy valami édes és ellenállhatatlan finomsággal kényeztessük magunkat. Íme, egy biztosan nem befolyásolható recept, ami nálunk töretlen népszerűséget élvez.
Hozzávalók:
Egy darab megsütött kráterszelet,
Vaníliás krém,
500 ml Meggle habtejszín (természetesen ez opcionális),
1 -2 doboz felezett őszibarack,
egy kevés barack lekvár,
alaptésztának szolgálja a megsütött, egészben hagyott Kráterszelet.
Elkészítés:
A Kráter szelet elkészítéséhez szükségünk lesz a következőkre:
25 dkg. liszt,
20 dkg cukor,
5 tojás,
3 dl tej,
1,5 dl étolaj,
2 evőkanál holland kakaópor (csapott),
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
csipet só.
Vaníliás pudinghoz:
5 dl tej,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás puding,
2 csomag vaníliás cukor.
A főzött vaníliakrém hozzávalói pedig a következők:
1l. tej,
10 tojás sárgája,
10 evőkanál liszt,
20 dkg. cukor,
3-4 vaníliás cukor,
20 dkg.vaj
(A krémet előző nap is el lehet készíteni, de akkor a vajat még ne tegyük bele)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjére azonban ebben az esetben nincs szükségünk. A tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet.
A felforrt tejet kivesszük a tűzről, majd 1-2 merőkanállal hozzáadjuk a tojásos masszához. Vigyázva, folyamatos keverés mellett öntjük hozzá a maradék tejet. Visszatesszük a tűzre, sűrűre főzzük és kihűtjük.
A főzött vaníliakrém elészítéséhez a következőket tegyünk:
A tejet feltesszük forrni, de előtte 1-2 dl.-t félre teszünk belőle.
A tojás sárgákat fehéredésig keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a lisztet, apránként a félretett tejet és robotgéppel csomómentesre keverjük.
A felforrt tejet félrehúzzuk a tűzről és 1-2 merőkanállal teszünk belőle a tojásos masszához, gyorsan kikeverjük (hőkiegyenlítés) és hozzáöntjük, folyamatos keverés közben a tejhez. Visszatesszük a tűzre, sűrűre főzzük és kihűtjük.
Összeállítás:
A barackot felszeleteljük és félretesszük. A kihűlt tésztát vékonyan lekenjük lekvárral és rásoroljuk a barack szeleteket.
Ezután jöhet rá a vanília krém fele, majd egy újabb sor barack, és a krém másik fele. Végül pedig felverjük a tejszínhabot és a krém tetejére simítjuk. Tetszőlegesen díszítjük és néhány órát hűtjük mielőtt tálaljuk.
Tipp: a krémet és a habot habzsák csillag csövével egyenletesebben, könnyebben lehet felvinni. A süti “felépítése” így egyszerűbb lesz. Adjon lehetőséget a párodnak is, hogy részt vegyen a műveletben!
Korábban már sütöttem kráter szeletet, és természetesen mindenféle extrák nélkül is nagyon finom. Azonban a partnerem múlt héten újra elkérte ezt a sütit, ami az egyik kedvenc, kevert tésztánk inspirálta, amikor először elkészítettem. Annyira jó a tésztája, hogy akár tortaalap is lehet belőle.
Krémesebb sütire vágytunk, és így született meg az őszibarackos kráter krémes.
Szóval ,ha hétvégen valami extra finomságra vágyik, próbálja ki ezt a receptet!