HírekReceptek

Az igazi velős pirítós titkai – a magyar gasztronómia gyöngyszeme

Mariann egyike annak a kiválasztott csoportnak, akik a magyar konyha remekének, a velős pirítósnak titkát őrzik. Szerencsére osztotta meg velünk ezt az egyedülálló recepet a Facebookon. Most pedig én átadtam nektek az összeállítási módokat a nagy és széles interneten. Mariann oldala a “Konyhaszerelem” egy igazi tőzsde a konyhai titkok gyüjteménye.

01. Szükséges hozzávalók

– velős csont

– leveszöldségek

– só

– bors

– szegfűbors

– egész köménymag

– kenyér

– fokhagyma

02. Elkészítési módszer

A kezdő lépés a velős csont megmosása és leforrázása. Majd hideg vízzel felteszem főni – persze lassú lángon és a habot leszedem. Következő fázisban a levest felzöldségelem. Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, hagyma, zeller kerülhet bele, de paradicsomot, paprikát, karfiolt és kelkáposztát is dobhatunk bele a végén.

A leves fűszerezését egész borssal, sóval, szegfűborssal, egész köménymaggal végzem. Delikátot csak elvétve szoktam használni, de azt is lehet bele tenni. A leves főzését kb. 4 óra hosszan tart, kis lángon, hogy csak éppen gyöngyögjön.

Amikor már elkészült a leves, kiveszem a csontokat, hagyom őket hűlni, majd késsel kiszedem a velőt. Pirítom a kenyeret, dörzsölöm fokhagymával, majd rákenem a szaftos velőt. Végül enyhén megsózom és leveszöldségekkel tálalom. Remélem mindenki élvezi és bőséges étvágyat kívánok hozzá!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET