Hasznos

Ételeid ízvilágának fokozása sajttal: 6 hasznos tipp

A sajt szerepe az étkezés során gyakran csupán mellékes, legtöbbször szendvicseken vagy aperitifek formájában használjuk. Azonban sajt használata a főzés során igazán ízletes és krémes állagú ételeket eredményezhet. A következőkben bemutatunk néhány tippet a sajtos ételek elkészítésének könnyítésére és hatékonyabbá tételére!

1. Ha a sajtot reszelni szeretnénk főzés előtt, tegyük ezt hidegen, mert hideg sajt könnyebben használható reszelővel, késsel vagy aprítógéppel. A puha sajtokat egyszerűen csak törjük bele az ételbe.

2. Ha egy új, különleges sajtfajtát választunk, amit még korábban nem használtunk, természetesen kiderülhet a kérdés, hogy a kérgét eltávolítsuk-e vagy sem. Ezt a sajtfajtától függően döntsük el. Azonban, ha a sajt külső kérgének erős az íze, akkor nem ajánlott azt az ételbe tenni. A viaszos vagy nem ehető anyagból készült kérgű sajtok kérgét természetesen soha ne tegyük az ételbe.

3. Ha a sajtot egyszerűen csak el akarjuk olvasztani az ételben, például a tetejére szórva egy tányér friss tésztát, forró zöldséget, meleg salátát, levest, azt közvetlenül szervírozás előtt tegyük, ellenkező esetben az étel aljára süllyedhet vagy megkeményedhet az étel tetején.

4. A sajtokat nem csak meleg ételeknél használjuk fel. Hideg tésztákkal vagy salátákkal együtt a sajtok éppen olyan jól működnek, mint a meleg ételekkel. A friss sajtok tökéletesek ehhez.

5. A sajtos szószokhoz adjunk hozzá néhány csepp citromlevet vagy egy kis citromhét a tökéletes ízért. A citromon túl a narancs és a lime is remekül működik. A sajtfajtától függően válasszunk közülük.

6. Néhány sajtfajta, mint például a mozzarella, a ricotta vagy a feta, nem olvad el, hiába melegítjük hosszú ideig. Azok a sajtfajták, amelyek elolvadhatnak, nem olvadnak egyenlően. Ki kell tapasztalni, hogy a hő hatására melyik sajtfajta milyen állagúvá válik.

Kommentek

Kommentelje a cikkünkben adott tanácsokat, és ossza meg a saját sajttal kapcsolatos tippjeit és trükkjeit. Írja be az észrevételeit és ne felejtsen el név és e-mail címet megadni a következő hozzászóláshoz.

A böngészőben megjegyezheti a nevét és az e-mail címét a következő hozzászóláshoz.

A hozzászólás befejezéséhez nyomja meg az űrlap elküldésére szolgáló gombot.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET