A nyári hónapokban magától értetődő lehet egy frissen készített, finom és egészségtudatos meggyleves! Ez a különleges ételecske nem csak az ízlelőbimbókat kényezteti, de pillanatok alatt összeállítható is.
Meggyes fantázia vanília pudinggal – Az ízorgia csak 30 percre van!
Kell hozzá:
1 kg friss érett meggy
1 citrom reszelt aromás héja
1 táskás vaníliás puding
3-4 evőkanál cukor a legfinomabb ízért
3-4 egész szegfűszeg
3 db fahéjrúd
tej a puding elkészítéséhez
Így készítsd el:
Készíts abból a szegfűszegből és az aromás fahéjrudakból, amit már előkészítettél, egy főzőtojást. Egy nagy edénybe önts 2,5 liter vizet, majd add hozzá a fűszeres tojást, a reszelt citromhéjat, és a már említett cukrot. Hagyjuk a tartalmát 3-4 percig forrni, majd borítsunk bele a megmosott, kimagozott meggypediget. Húzzunk rá fedőt, és hagyjuk ugyanígy felforrni. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcs ne főjön szét. Közben a vanília pudingot keverjük el némi hideg tejjel, formáljuk krémesre. Ahogy felforrt a leves, adagoljuk hozzá kis részletekben a simára kevert pudingot. Kevergesd addig a levesedet, míg közepesen sűrű, de még jól iható állaga nem lesz. Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk. Ha hidegen szeretnénk megenni, tegyünk rá habtejszínt a még jobb ízélményért.
Fontos tanács! Amennyiben cukorbetegek vagy éppen diétázók szeretnék ezt a különleges ételt megkóstolni, használhatunk édesítőszert hozzá, vagy nyírfacukrot is.