HírekReceptek

A szilvalekvár készítésének mesterfogásai – Így garantáltan sikerül majd!

A szilvalekvár, ami minden nagyszülő háztartásának zászlóshajója volt. Szerencsére némi hagyományőrzéssel átmentettek ránk néhány isteni receptet is azokból az időkből, így megnevettük a tökéletes szilvalekvár készítésének titkát!

Szükséged lesz ezekre:

7 kg szilva,

1 kg cukor,

2 dl 10%-os ecet

és némi olaj.

Így készítheted el:

Számít, milyen minőségű szilvát választasz a befőzéshez: legyen friss, kukacoktól mentes, semmiképp se rohadt, de lehet hogy kissé puha vagy szottyadt. Kezdd azzal, hogy egy nagy lábast készítesz elő, amelyben kényelmesen elfér a szilva, és vékony réteget olajjal a belső oldalát bekened.

Dobj bele a kimagozott, alaposan megmosott szilvát, add hozzá a cukrot és az ecetet. Kis lángon 7 óráig kevergesd, amíg elkezd buborékozni, és ekkor nagyobb lángon további 40 percig főzd.

Amíg még meleg, rakd tiszta, alaposan kiöblített üvegekbe, zárd légmentesen és raktározd el a télire való előkészületeid közé. Bár a folyamat kissé időigényes, annak, aki szeret sütni, minden fáradtságot megér az eredmény.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET