HírekReceptek

Mesebeli Majoránnás Kakascomb Rolád Medvehagyma Ágyon

Hozzávalók: Az ízorgiáért

2 kakascomb

15 dkg medvehagyma

4 gerezd fokhagyma

majoránna

őrölt fekete bors

házi széles metélt

2 kávéskanál olaj

alufólia (kb. 1 méter)

Recept: Az ízorgia rejtett kulcsa

A kakascombok lenyűgöző alakját először is a bőröktől való megszabadulással kezdjük, majd folytatjuk a csontok eltávolításával, hogy ezután a húsokat szépen kiklopfolhassuk. Az ízhatárokat meghaladó só- és borskeveréket, valamint gazdagon odorító majoránnát szórok rájuk, majd bátran reszelve adom hozzájuk négy további fokhagymagerezd lényegét.

Az ezzel megkapott kakas-dícséret egységünket szorosan feltekerem, hústűvel rögzítem, hogy azután szorosan betakarjam alufóliával. Az alufólia két végét vigyázzan megcsavarom, majd az előkészített hús-költeményeket a hűtőbe teszem, hogy ott 12 órán keresztül pihenjenek.

A hűtőből kivéve alufóliába bugyoláljuk a kakaskomb-szobrokat, amit egy edényben tárolunk. A tavasz illatát idéző húslevessel áztatom meg, majd nagyon alacsony lángon főzöm 6 órán át. Így leszűröm és végül újra hűtöm, hogy a szeleteléshez felkészüljön.

A házi széles metéltet finoman megfőzöm, azután ráadásként az apróra vágott és olajon kifejtett medvehagymával keverem bele. A roládokat felszeletelve tálalom a metélttel.

Kiklopfolt kakascomb

A felcsavart kakasrolás

Kakasrolád medvehagymás metélttel

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET