A csirkecomb, ez a mindennapi ínyencség, soha nem készült még ilyen fenséges ízesítéssel. Omlós csirkecomb, amelynek a titka a tökéletes összhangban álló hozzávalókban rejlik, és ami meglepően gyors – mindössze 45 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint), egy teáskanál pirospaprika, fél teáskanál só, fél teáskanál őrölt bors, három evőkanál méz, egy teáskanál mustár, hat gerezd fokhagyma,100 g liszt, és egy kevés olaj.
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Ezután keverjük össze a lisztet, a paprikát, a sót és a borsot. A húsokat forgassuk bele a fűszeres keverékbe, majd helyezzük őket egy kiolajozott tepsire. Egy másik tálban keverjük össze a mézet, a mustárt, két evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, majd öntsük a húsra. Alufóliával fedjük le a tepsit, majd tegyük be a sütőbe és süssük 30 percig. Ezt követően vegyük le a fóliát és süssük tovább még nagyjából 15 percig, így a csirkecombok szépen megpirulnak.