Ma egy családi receptet osztok meg veletek, egy kimagaslóan költséghatékony főételt, mely olyan rendkívül tápláló, hogy most két napig biztosan nem fogtok éhezni. A legdrágább eleme a darált hús volt, az elkészítése pedig villámgyors.
1. Hozzávalók, amikre szükség lesz
40 dkg darált húspár sárgarépazöldborsó1 kis tejfölvöröshagymasó50 dkg tészta (fodros nagykocka, vagy lebbencs)
2. Elkészítési utasítások lépésről-lépésre
A tésztát először megfőzöm és lecsepegtetem. A vöröshagymát megtisztítom és apró kockákra vágom, majd egy kevés zsiradékban megpirítom, és ezután ráöntöm a darált húst.
Az így elkészített húst még egy kis ideig pirítom, majd megsózom és annyi vízzel öntöm fel, ami bőven ellepi. A sárgarépákat megtisztítom és vékony karikákra vágom, aztán hozzákeverem a húshoz. Amikor már a sárgarépa is majdnem megfőtt, hozzáadok 1-2 maréknyi zöldborsót, és az egész ételt készre főzöm. Mielőtt teljesen kész lenne, hozzáadok egy kis pohár tejfölt, majd 1-2 percig még főzöm együtt az étellel.
A zöldséges pörköltből hagyok egy keveset a szaftból, majd hozzákeverem a lefőtt tésztát. Egy kis ideig hagyom állni az ételt, hogy a tészta felszívja a szaftot. Még melegen tálalom, és minden adag tetejére teszek egy kanál tejfölt, ami díszítésként is szolgál.