HírekReceptek

Fedezze fel ezt a csodálatos magyar kenyeret receptet – igazi ízélmény a mindennapokra!

Hozzávalók

70 dkg finomliszt,

1 csomag szárított élesztő,

1 csipet cukor,

2 kk só,

3.5-4 dl víz (amennyit a liszt felvesz),

1 ek olaj.

Elkészítés

Első lépésként gyúrja össze az összes hozzávalót. Adjon hozzá minden elemből egy megfelelő mennyiséget. Létfontosságú, hogy a tészta megfelelően bedagadjon, ezért 20 percenként kétszer gyúrja át. A tészta pedig formázása után még kb 25 percig pihen, míg a sütő felmelegszik 230 fokra.

A sütési folyamatot a kenyér felületén lévő bevágások és a vízpermetezés jellemez. Kacsasütőben sütöttem fedő alatt kb 20 percig, majd további 35 percig 200 fokon, fedő nélkül. Sütés után ismét vízzel permetezze le.

Tudta? Ezt a receptet Erzsó Tajtiné osztotta meg velünk!

Tipp

Miután elkészült a kenyér, várjon egy kicsit, hogy a kenyér kissé hűljön le sütés után, mielőtt felszeletelné. Ez segít abban, hogy a kenyér könnyebben szeletelhető legyen és jobban kiteljesedjenek az ízek. Jó étvágyat!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET