Hozzávalók
70 dkg finomliszt,
1 csomag szárított élesztő,
1 csipet cukor,
2 kk só,
3.5-4 dl víz (amennyit a liszt felvesz),
1 ek olaj.
Elkészítés
Első lépésként gyúrja össze az összes hozzávalót. Adjon hozzá minden elemből egy megfelelő mennyiséget. Létfontosságú, hogy a tészta megfelelően bedagadjon, ezért 20 percenként kétszer gyúrja át. A tészta pedig formázása után még kb 25 percig pihen, míg a sütő felmelegszik 230 fokra.
A sütési folyamatot a kenyér felületén lévő bevágások és a vízpermetezés jellemez. Kacsasütőben sütöttem fedő alatt kb 20 percig, majd további 35 percig 200 fokon, fedő nélkül. Sütés után ismét vízzel permetezze le.
Tudta? Ezt a receptet Erzsó Tajtiné osztotta meg velünk!
Tipp
Miután elkészült a kenyér, várjon egy kicsit, hogy a kenyér kissé hűljön le sütés után, mielőtt felszeletelné. Ez segít abban, hogy a kenyér könnyebben szeletelhető legyen és jobban kiteljesedjenek az ízek. Jó étvágyat!
Ezeket láttad már?
- Ilyen egyszerű a tökéletes főzelék elkészitése: Csomómentes rántás és habarás titka, amit nem mindenki ismer
- Muszaka: Egy olyan fogás, amitől el fog fordulni a fejed! Gazdag, gyorsan elkészíthető, ízletes és egyszerű!
- A kínai szezámmagos csirke elkészítésének titkai – Kövessd ezeket a lépéseket és nem tudod elrontani