Sztorik

Mesterfokon a szemöldökformázás: 11 egyszerű lépés, hogy otthonába is beköltöztesse a szalonok világát

A szemöldökünket gyakran nevezik az arcunk keretének, emiatt meghatározó szerepe van a megjelenésünkben. Ha megfelelően van formázva, kiemelheti természetes szépségünket és karaktert kölcsönözhet arcunknak. Ha nincs lehetőségünk rendszeresen látogatni kozmetikust, nincs okunk kétségbe esni! A következő 11 tipp segítségével zokon sem esik majd, hogy házi körülmények között kell formáznunk a szemöldökünket.

1. Ismerje meg a szemöldöke anatómiáját

A szemöldök formázásának gyakran elkövetett hibája, hogy nem tisztázunk néhány alapvető dolgot. Például nem tudjuk pontosan, hol kellene kezdődnie a szemöldöknek, hol kellene a legmagasabb pontjának lennie, és hol kellene végződnie. Így először is fontos megállapítani, hol vannak a szemöldök főbb pontjai: hol kezdődik, hol van a csúcspontja, és hol ér véget.

2. Ismerje fel a különböző szemöldökformákat

Minden szemöldök különböző, mind formában, mind színben, azonban vannak általános jellemzőik, amelyek alapján kategorizálhatjuk őket. Lehet, hogy könnyebbé válik a dolga, ha eltávolítja a felesleges szőrszálakat vagy kitölti a hiányos helyeket.

3. El kell fogadnia, hogy a két szemöldök nem lesz tökéletesen egyforma

Fontos tudnunk, hogy a jobb és bal oldali szemöldökünk sosem fog tökéletesen egyezni. Ez annak köszönhető, hogy arcunk mindkét oldala mozgásban van és az is befolyásolja, hogy melyik oldalunkon szoktunk aludni.

4. Határozza meg az arcformáját

Itt három tényezőt kell figyelembe vennünk: melyik része a legszélesebb az arcunknak (pl. homlok, orca, áll), milyen az állunk formája (pl. kerek, szögletes vagy hegyes), illetve milyen hosszú az arcunk (rövid vagy hosszúkás). A legpontosabb eredményünk az lesz, ha ezeket a méreteket lemérjük az arcunkon.

5. Ismerje fel, hogy milyen szemöldök illik az arcformájához

Nem egyszerű meghatározni, hogy az arcunkhoz mely szemöldökforma illik a legjobban. De van egy egyszerű szabály: keressen egymással ellentétes formákat.

6. Kövesse a szemöldök természetes formáját

A 2000-es években hódított a vékonyra szedett szemöldök trendje, azonban ez már a múlté. A legjobb tanács a szemöldök formázásához, hogy kövesse a természetes formáját. Gyakran elég csak a kiálló szőrszálakat szedni ki.

7. Helyénvaló, ha hagyja nőni a szemöldökszőröket, mielőtt formázni kezdi

Elkerülheti, hogy túl sokat szedjen ki szemöldökéből, ha hagyja, hogy természetes formában nőjön. Így láthatóvá válik az eredeti formája, amit később könnyebben alakíthat.

8. Használja a megfelelő eszközöket

Az szemöldökformázásban fontos, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő eszközeink. Az alapvető kellékek közé tartozik természetes fény, egy nem nagyító tükör, egy lapos tárgy, amit vonalzóként használ, szemöldökceruza, szemöldökcsipesz, tiszta szemöldökfésű és olló.

9. Ismerkedjen meg a tájékozódási technikával és a szemöldök formázásával

A szemöldök formázásának szakértői ugyan azt a technikát használják, amivel az ideális formát találják meg és szimmetrikává teszik a két szemöldököt. Így a szemöldökünk 3 fő részét (elejét, csúcsát és végét) befogadó technikát otthonunkban is alkalmazhatjuk.

10. A szőrszálakat mindig a megfelelő irányba húzza ki

Óvatosan feszítse ki az ujjaival a bőrét és húzza ki a szőrszálat a szőrnövekedés irányával megegyezően.

11. A szemöldök színe is sokat számít

Azt találni, hogy melyik szín lenne az ideális a szemöldöke számára, az sem könnyű feladat. Legkönnyebben talán az alábbi lépések segítségével kaphatjuk meg a választ:

Egyensúlyt kell kialakítani a haj színével és textúrájával, valamint a bőrtónussal: A hajszín és a bőrtónus alapján lehet megállapítani, hogy a szemöldök mennyire legyen világos vagy sötét, meleg vagy hideg árnyalatú. A haj textúrája meghatározza a tömeget. Tehát egy sötét, sűrű haj esetén hasonló szemöldök illik hozzá.

Amennyiben bizonytalan, válasszon semleges vagy hűvös színeket: A bőrtónus segít abban, hogy eldöntsük, a meleg vagy a hideg színek egészítik ki jobban a szemöldököket. Például ha a bőrünk sárgás, akkor válasszunk melegebb árnyalatot, így elkerüljük a hamusas-szürkés hatást.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET