Néha hirtelen jön a süteményevési vágy, vagy váratlan vendégek csöngetnek be. Ilyen pillanatokra tökéletes megoldás lehet ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető csörögefánk. Nagymamám mindig ilyen, omlós finomságokkal várt bennünket – most elhoztam néktek a kedvenc csörögefánk receptjét!
A csörögefánk örök kedvenc – egyszerűen nem lehet belőle eleget sütni!
Hozzávalók:
- 1 csésze joghurt
- 0.5 csésze cukor
- 1-2 tojás
- liszt
- 1 csomag sütőpor (0.5 kg liszthez)
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
1. Mérjük ki a hozzávalókat, majd az összes alapanyagot jól dolgozzuk össze. Gyúrjunk belőle rugalmas tésztát, majd takarjuk le és hagyjuk pihenni egy fél óráig.
2. Ezután nyújtsuk ki a masszát és vágjuk csíkokra, majd ezeket daraboljuk rombusz alakú darabokra. Minden darab közepébe vágjunk egy kis nyílást, majd egyik végét húzzuk át a lyukon. Így lesznek romantikus formájú darabjaink.
3. Süssük a darabokat forró olajban, mindkét oldaluk aranybarnára. Figyeljünk, hogy ne égjenek oda!
4. A kész csörögefánkokat szedjük ki a forró olajból egy papírtörlővel bélelt tálba, majd szórjuk meg bőségesen porcukorral.
5. Fogyasztáshoz ajánlom mellé a csokiöntetet, a lekvárt, de magában is mennyei.