Sztorik

Eltűnő álmatlanság: elalvás mindössze 1 perc alatt

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy feszültség, aggodalom vagy stressz miatt nehezen járt álom a szemére, vagy felriadva töltötte az éjszakát. Szerencsére van rá megoldás, egy módszer, mely megnyugtat és segít a pihentető alvásban.

Az úgynevezett “4-7-8” technika egyszerűen és könnyen alkalmazható:

Lélegezz be orron át 4 másodpercig nyugodtan.

Tartsd bent a lélegzeted 7 másodpercig.

Lélegezz ki szájon át 8 másodpercig.

Bár elsőre furcsának tűnhet, de hihetetlenül hatásos eszköz az elalváshoz.

Az alvást segítő technika működése

Stresszes állapotban nő az adrenalin szintje a szervezetben, ami felgyorsítja a légzést. Ez a légzőtechnika, viszont, mint egy természetes nyugtató, lelassítja légzést, és így a szívverést is, ami által gyorsan lecsendesül az idegrendszerünk. A siker titka egyszerű fizikában keresendő!

Azonban nem csak fizikailag, hanem mentálisan is segíti a megnyugvást, hiszen a légzésre való koncentráció miatt a feszültség érzetét és az aggodalmakat fokozatosan enyhíti az idegrendszer. Ennek hatékonyságát neurológus szakemberek is megerősítik.

Ennek a gyakorlatnak köszönhetően az egész tested megnyugszik, és frissül, energetizál. Az eredmények gyorsasága és hatékonysága az altatókhoz hasonló. Az ősi indiai jógik ezeket az eljárásokat már évezredek óta ismerik és alkalmazzák meditációs gyakorlataikban. A “4-7-8” technikát Andrew Weil orvos fejlesztette ki, mely bárki számára könnyen elsajátítható és teljesen veszélytelen.

Neked miben lehet hasznos ez a módszer?

Például ha az éjszaka közepén felébredsz, mert gondolataid zavarják álmodat, akkor ez a módszer segít csökkenteni a belső feszültséged. Ugyanígy működik, ha fontos eseményre vagy versenyre készülsz, és a belső izgatottság, izgalom miatt nehezen tudsz pihenni.

És ha még jobb hatást szeretnél elérni

Próbáld ki ezt az altató italt:

¼ evőkanál méz,

⅛ evőkanál tengeri só,

1 evőkanál kókuszzsír.

Fogyaszd el önmagában, vagy keverd el egy pohár meleg vízben, és idd meg lefekvés előtt. Az összetevők egészségügyi előnyei mellett csökkentik a kortizol szintet is, amely gátolja az elalvást és éjszaka felébreszt.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET